ამ კერძს სადღესასწაულოდ ყოველთვის ვამზადებ და ყოველ ჯერზე აღფრთოვანებული ვრჩები.
წიწილას საოცარ გემოს საფირმო სოუსი სძენს.
ინგრედიენტები
- წიწილა
- კარაქი 200გ
- მწვანე ხახვი 3 ცალი
- ლიმონი 1 ცალი
- ბექონდარა
- მზესუმზირის ზეთი 3 სუფრის კოვზი
- სოიოს სოუსი 1 სუფრის კოვზი
- შავი წიწაკა და ზღვის მარილი 0,5 ჩაის კოვზი
მომზადება
1.ნახევარი ჩაის კოვზ მარილს დაუმატეთ ბექონდარა და დაჭრილი მწვანე ხახვი. დაუმატეთ დაჭყლეტილი ნიორი, ლიმონის წვენი, ლიმონის ქერქი და ზეთი. მოურიეთ.
2.გაჭერით წიწილა, დაბეგვეთ და წაუსვით მზა სოუსი. დაჩხვლიტეთ ქათამი და მარინადში დატოვეთ 30 წუთი.
3.გააცხელეთ ცხიმიანი ტაფა და შეწვით ქათამი ორივე მხრიდან 15 წუთი.
4.კარაქი გაჭერით შუაზე. ნახევარს დაუმატეთ ბექონდარა, მარილი, წიწაკა და ლიმონის წვენი. მეორე ნახევარს დაუმატეთ ბექონდარა, მარილი, წიწაკა და სოიოს სოუსი. მიირთვით კერძი სოუსებთან ერთად.
გემრიელად მიირთვით!