მშრალი მურაბის მომზადება რთული არ არის და დიდ დროსაც არ მოითხოვს. ამასთან, ის ძალიან გემრიელი და წარმოუდგენლად არომატული გამოდის.
მასალად საჭიროა:
- ხილი – 4 კილოგრამი
- შაქარი – 5 კილოგრამი
- წყალი – 2 ჩაის ჭიქა
მომზადების წესი:
- ცუკატებისათვის შეიძლება გამოვიყენოთ როგორც ციტრუსოვანი, ისე თითქმის ყოველგვარი ხილი.
- თუ ხილს განსაკუთრებით მძაფრი სუნი აქვს, შეიძლება რამდეიმეჯერ გადავავლოთ მდურარე წყალი.
- მთელ-მთელი ან სასურველი ზომის ნაჭრებად დაჭრილი ხილი ან ხილის კანი ჩავყაროთ ძალზე სქლად მოხარშულ სიროფში და ვადუღოთ, სანამ სიროფი მთლად არ შეაშრება.
- შემდეგ ხილი ამოვიღოთ და გასაშრობად დავაწყოთ თბილ ოთახში ან ნელთბილ ჰაერღუმელში.
- შემდეგ თითოეული შევახვიოთ პერგამენტის ქაღალდში, ჩავალაგოთ მუყაოს ან თხელი ფიცრის ყუთში და შევინახოთ მშრალ ადგილას.