ჯიგრის ყაურმა კახურად და გულ-ღვიძლისგან მომზადებული უგემრიელესი კერძი. ჩაინიშნეთ რეცეპტი.
ინგრედიენტები:
- ღორის ან ძროხის ჯაგარი – 1 კგ
- ხახვი – 5-6 თავი
- დაფნის ფოთოლი – 3 ცალი
- ხმელი ქონდარი – 1 ჩაის კოვზი
- ახალი ქინძი – 100 გ
- წყალი – 1 ჩაის ჭიქა
- წითელი ან თეთრი ღვინო – 0,5 ჩ/ჭ
- წიწაკა და მარილი გემოვნებით
მომზადების წესი:
- ღორის ან ძროხის ჯიგარი (ღვიძლი, ფილტვი, ჯიგრის ფარის ქონი და გული) დავჭრათ პატარა ზომის ნაჭრებად, გავრეცხოთ და ჩავყაროთ ქვაბში.
- ჩავუმატოთ ერბო (უკეთესია ღორის ქონი), დავაყაროთ დაჭრილი ხახვი და დაბალ ცეცხლზე მოვშუშოთ.
- ხახვი რომ დაიბრაწება, დავასხათ წყალი, ღვინო, დავამატოთ დაფნის ფოთოლი და მოვშუშოთ კიდევ 10-15 წუთი.
- როცა ხორცი მოიხარშება, ჩავყაროთ მწვანილი, წიწაკა და მარილი. სურვილისამებრ შეიძლება ცოტა პამიდვრის დამატებაც.
- წამოვადუღოთ. სუფრაზე მივიტანოთ ცხლად.