დღეს მინდა ფაფუკი ფუნთუშების საიდუმლო რეცეპტი გაგიზიაროთ. ყველაფერი მარტივადაა… ცომს უნდა დაუმატოთ ძმარი. სწორედ ეს ინგრედიენტი ქმნის ამ სიფაფუკეს და ჰაეროვნებას.
ინგრედიენტები
- თბილი რძე 500მლ
- შაქარი 100გ
- მარილი 1 ჩაის კოვზი
- საფუარი 30გ
- კვერცხი 2 ცალი
- მცენარეული ზეთი 80მლ
- ფქვილი 900გ
- გამაფხვიერებელი 0,5 სუფრის კოვზი
- კარაქი 50გ
- ძმარი 9% 1 სუფრის კოვზი
- კვერცხის გულს + რძე
- სიმითის მარცვლები
მომზადება
- ღრმა ჯამში ჩაასხით რძე, დაუმატეთ საფუარი და შაქარი. კარგად მოურიეთ.
- დაუმატეთ მარილი, ზეთი, კვერცხი და ათქვიფეთ.
- ნელ-ნელა მოაყარეთ ფქვილი და გამაფხვიერებელი.
- მოზილეთ რბილი ცომი.
- წებოვან ცომს ვუმატებთ კარაქს და 1 სუფრის კოვზ ვაშლის ძმარს.
- კარგად მოზილეთ ცომი.
- დააფარეთ ხელსახოცი და დაელოდეთ 1 საათი.
- კარგად ამოფუებული ცომი გადმოიტანეთ სამუშაო მაგიდაზე.
- გაყავით ცომი ორ ნაწილად.
- თითოეული ნაწილი კიდევ 6 ნაწილად გაყავით.
- მიეცით ფორმა.
- გადაიტანეთ საცხობ ფორმაზე.
- დაასვენეთ 15 წუთი.
- ჯამში მოათავსეთ კვერცხის გული და რძე. მიღებული კი წაუსვით ცომს ცხობამდე.
- მოაყარეთ სიმითი.
- გამოაცხვეთ 25-30 წუთი 180 გრადუსზე.
გემრიელად მიირთვით!