ცომი გახსნილი უსაფუარო ნამცხვრისთვის

703

როცა სტუმრების გაოცება მინდა, ღია ნამცხვარს ვამზადებ. ამ საქმეში მთავარია ლამაზად მოათავსოთ გულსართი. არანაკლებ მთავარია სწორად შეუხამოთ ინგრედიენტები.

ქათამი, სოკო, ტკბილი, ხილთ, კენკრით – ნებისმიერი სახის გულსართი შეგიძლიათ მოამზადოთ.

ინგრედიენტები

  • ხორბლის ფქვილი 300გ
  • შაქარი 1 სუფრის კოვზი
  • მარილი 0,5 ჩაის კოვზი
  • კარაქი 115გ
  • მზესუმზირის ზეთი 0,25 ჭიქა
  • წყალი 3-5 სუფრის კოვზი

მომზადება

1.ღრმა ჯამში მოათავსეთ ფქვილი, შაქარი და მარილი. გაგრილებული კარაქი დაჭერით კუბიკებად. გადაურიეთ მშრალ მასას.

2.ჩაასხით ცივი წყალი. თავდაპირველად 3 სუფრის კოვზი. მოზილეთ ცომი.

3.თუ ცომს შეუძლია ფორმის შენარჩუნება, ის მზად არის.

4.თქვენ უნდა მიიღოთ რბილი და ელასტიური ცომი.

5.დაამუშავეთ ცომი და შეინახეთ მაცივარში 1 საათი. შემდეგ გააბრტყელეთ.

6.ცომი მოათავსეთ საცხობ ფორმაში. დაჩხვლიტეთ ჩანგლით. შეინახეთ მაცივარში 30 წუთი.

7.ცომზე მოათავსეთ პერგამენტი, მასზე მოფანტეთ ბარდა. გამოაცხეთ 190 გრადუსზე 20 წუთი.

8.20 წუთის შემდეგ მოაშორეთ დამამძიმებელი და კიდევ 10 წუთი მოამზადეთ. მზა ფუძე გააგრილეთ ისე, რომ არ ამოიღოთ ფორმიდან.

გემრიელად მიირთვით!