“ნიუ იორკი” ამ ტიპის ნამცხვრის ყველაზე კლასიკური თანამედროვე ფორმაა. მისი ფუძე ბისკვიტია, ხოლო გულსართი – ნაღების ყველი. ჩიზქეიკს უხსოვარი დროიდან ამზადებენ, მაგრამ მისი გულსართის კლასიკურ ინგრედიენტად ნაღების ყველი სწორედ ნიუ – იორკში დამკვიდრდა.
ინგრედიენტები:
ბისკვიტისთვის:
- 250 გ გრეჰემის კრეკერი ან მრგვალი ხრაშუნა ბისკვიტები
- 90 გ მარილიანი კარაქი
- 50 გ ღია ყავისფერი შაქარი
- 1/2 ჩ.კ. დაფქული კოჭა
- 1/2 ჩ.კ. დაფქული დარიჩინი
გულსართისთვის :
- 1,25 კგ ნაღების ყველი, დარბილებული
- 300 გ შაქარი
- 1 ჩ.კ. ლიმონის ცედრა წვრილად გახეხილი
- 1 ს.კ. ლიმონის წვენი, ახალგამოწურული
- 1/2 ჩ.კ. მსხვილი მარილი
- 4 კვერცხი
- 250 მლ არაჟანი
მომზადების წესი:
- ბისკვიტი: ღუმელი წინასწარ გაახურეთ 190 გრადუსზე. ნამცხვრის მრგვალ ფორმას (23 სმ). რომელსაც გვერდი ეხსნება მთელ ზედაპირზე კარაქი წაუსვით.
- მრგვალი ხრაშუნა ბისკვიტები, კარაქი, ყავისფერი შაქარი, კოჭა და დარიჩინი ჯამში კარგად შეურიეთ ერთმანეთს. გადაიტანეთ ფორმაში და დატკეპნეთ. აცხვეთ 12-15 წუთი. უნდა გამყარდეს. ფორმაშივე გააცივეთ.
- ღუმელის ტემპერატურას დაუწიეთ 170 გრადუსამდე.
- გულსართი: ნაღების ყველი მიქსერით საშუალო სიჩქარეზე ათქვიფეთ ერთგვაროვანი, კრემისებური მასის მიღებამდე. ნელ-ნელა დაუმატეთ შაქარი ისე, რომ მთლიანად გადნეს, შემდეგ -ლიმონის ცედრა, წვენი და მარილი. სათითაოდ შეათქვიფეთ კვერცხები, დაუმატეთ არაჟანი და განაგრძეთ თქვეფა.
- ნამცხვრის ფორმას ალუმინის ორმაგი ფოლგა გარედან ისე შემოახვიეთ, რომ წყალგაუმტარი გახდეს.
- ბისკვიტს ფორმაშივე წაუსვით გულსართი, სხვა ჭურჭელში ჩადგით და ადუღებული წყალი ჩაასხით, რომ ბისკვიტიან მასას შუამდე მოადგეს.
- აცხვეთ დაახლოებით 1¾ საათი, ბისკვიტისა და გულსართის ცენტრი უნდა გამყარდეს. ფორმა წყლის აბაზანიდან ამოიღეთ და ადროვეთ 30 წუთი. ფორმის კიდეებს დანა შემოატარეთ და ჩიზქეიკი ბოლომდე გააცივეთ.
- დააფარეთ და მთელი ღამით მაცივარში დატოვეთ. დაჭერით და სუფრაზე მიიტანეთ.