ხილი და შოკოლადი ძალიან უხდება ერთმანეთს. შეგიძლიათ ხილის სახეობა ცვალოთ სეზონის მიხედვით. საუკეთესო შედეგის მისაღებად ყოველთვის აარჩიეთ ახალი, ნატურალური, სეზონური ხილი.
ინგრედიენტები :
- 1 კგ შერეული სეზონური ხილი (მარწყვი, ყუძენი, ბანანი, ვაშლი, გარგარი, ატამი, ლეღვი, ქლიავი, მსხალი და სხვა)
- 2 ფინჯანი (500 მლ) წყალი
- 1 ლიმონის ახალგამოწურული წვენი
- 500 გ შავი შოკოლადი, მსხვილად დაჭრილი
- 1 ფინჯანი მსუბუქი ნაღები
- 1/4 ფინჯანი კარაქი
- 4 სუფრის კოვზი შაქარი
- 3 სუფრის კოვზი მუქი რომი
- 1/3 ფინჯანი ნუში, მოხალული და მსხვილად დაჭრილი
- 1/3 ფინჯანი თხილი, მოხალული და მსხვილად დაჭრილი
- 1/2 ფინჯანი ქოქოსის ფანტელი
მომზადების წესი:
- ხილი დაჭერით ლუკმისოდენა ნაჭრებად. თუ იყენებთ ვაშლს, მსხალს ან ბანანს, სულ რამდენიმე წამით ჩაყარეთ ლიმონის წვენგარეულ წყალში, რათა ნაყოფმა ფერი არ შეიცვალოს, შემდეგ კარგად გაამშრალეთ.
- ჩააწყვეთ ლამაზ ჯამში.
- ორთქლის აბაზანაზე გაადნეთ შოკოლადი, დაუმატეთ ნაღები, კარაქი და შაქარი. კარგად მოურიეთ, რათა შაქარი გადნეს და მასა ერთგვაროვანი გახდეს.
- შოკოლადის ნაზავი ჩაასხით ფონდიუს ჭურჭელში და თბილად შეინახეთ ცეცხლზე. შეურიეთ რომი.
- ჯამი აავსეთ ნუშით, ნიგვზით, ქოქოსით და დადგით მაგიდაზე ისე, რომ სუფრის წევრებს შეეძლოთ ხილი ამოავლონ ამ ნაზავში, შოკოლადის სოუსში ამოვლების შემდეგ.