შოკოლადის ტორტი უნაზესი კრემით ცხობის გარეშე. ეშმაკური რეცეპტი

1907

თუ მარტივი დესერტები მოგწონთ, შოკოლადის ტორტი ცხობის გარეშე ზუსტად ისაა, რაც გჭირდებათ. ამ ნაზი ტკბილეულის მომზადებას საკონდიტრო საქმიდან შორს მყოფი ადამიანიც შეძლებს. მინიმალური ძალისხმევით მაქსიმალურ გემოს მიიღებთ.

ცომით თამაში და ბისკვიტის დიდხანს ცხობა არ მოგიწევთ. საკმარისია, ხარისხიანი ფხვიერი ორცხობილა კაკაოთი შეიძინოთ და ტორტის ბაზა მზადაა. უფრო მარტივს ვერ მოიფიქრებთ.

როგორ გავაფორმოთ მარტივი შოკოლადის ტორტი ცხობის გარეშე

დესერტის დეკორად კაკლის ნაფშვენი გამოიყენეთ. ის შოკოლადის ტორტის გემოს საუკეთესოდ ავსებს. ნიგოზი ტაფაზე მოხალეთ, ზეთი არ დაუმატოთ. შემდეგ დანით დააქუცმაცეთ. კარგად დანამულ ტორტს კაკალი მოაყარეთ და სუფრაზე გაიტანეთ.

ინგრედიენტები:

  • 400 გ კაკაოს ორცხობილა
  • 3 კვერცხი
  • 60 გ ხორბლის ფქვილი
  • 160 გ კარაქი
  • 750 გ არაჟანი
  • 300 გ შაქარი
  • 10 გ ვანილი
  • 40 გ კაკაოს ფხვნილი

მომზადების წესი:

1. ხორბლის ფქვილი და 200 გ შაქარი ქვაბში აურიეთ. კვერცხი დაუმატეთ და ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე აურიეთ.

2. 600 გ არაჟანი დაუმატეთ. სათქვეფით კარგად აურიეთ.

3. მიღებული მასა საშუალო ცეცხლზე დადგით. გასქელებამდე ხარშეთ, მორევა არ შეწყვიტოთ. ადუღებიდან 2 წუთი მოიცადეთ, შემდეგ ქურას მოაშორეთ.

4. ვანილი და 100 გ რბილი კარაქი დაუმატეთ. ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე კარგად აურიეთ.

5. ტორტი ააწყვეთ. პირველ ფენად შოკოლადის ფხვიერი ორცხობილა გამოიყენეთ. ზემოდან კრემი წაუსვით, თანაბრად გაანაწილეთ. ფენები მონაცვლეობით დააწყვეთ.

6. კაკაოს ფხვნილი და 100 გ შაქარი პატარა ქვაბში ჩაყარეთ.

7. დარჩენილი არაჟანი დაუმატეთ და კარგად აურიეთ. საშუალო ცეცხლზე დადგით. ადუღებამდე ხარშეთ, აქტიურად ურიეთ. შემდეგ ცეცხლს დაუწიეთ.

8. მიღებულ მასას 60 გ რბილი კარაქი დაუმატეთ და ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე აურიეთ.

9. მზა შოკოლადის ნარევით ტორტი დაფარეთ. დესერტი მინიმუმ 4 საათით მაცივარში შეინახეთ.

ამ დესერტის მოსამზადებლად ანანასის კრემი შეგიძლიათ გამოიყენოთ. ასე მზა ტორტს გემოს შემატებთ და განუმეორებელს გახდით. შედეგი ნამდვილად მოგეწონებათ.