ჩებურეკი რუსული სამზარეულოს ერთ-ერთი ყველაზე პოპულარული და ცნობილი კერძია. ჩებურეკი ჩვენშიც ძალიან უყვართ…ჩებურეკის გულსართად შეგიძლიათ გამოიყენოთ როგორც ხორცის ფარში, ასევე ყველი, სოკო და კარტოფილი. გთავაზობთ საუკეთესო რეცეპტს. მოამზადეთ და დატკბით ამ გემრიოლობით.
ინგრედიენტები:
ცომი
- 600 გ ფქვილი
- 300 მლ წყალი
- 8 ს.კ. ზეთი
- 1 ჩ.კ. არაყი
- 1/2 ჩაის კოვზი შაქარი
- 1 ჩ.კ. მარილი
- ზეთი – შესაწვავად
გულსართი
- 600 გ საქონლის და ღორის ხორცის შერეული ფარში
- 1-2 თავი ხახვი
- რძე ან წყალი
- 1 კონა ოხრახუში
- მარილი, პილპილი, ძირა- გემოვნებით
მომზადების წესი:
- ცომი. ფქვილი თასში ჩაყარეთ, ჩააღრმავეთ, ჩაასხით წყალი, დაუმატეთ მარილი, შაქარი, ზეთი, არაყი და მოზილეთ ერთგვაროვანი, ნაზი ცომი.
- ცომი ხელებზე არ უნდა გეკრობოდეთ.
- ფქვილისა და წყლის რაოდენობა შეგიძლიათ ზელვის დროს არეგულიროთ.
- თასს გადააფარეთ ტილო და ცომი ცოტა ხნით დაასვენეთ.
- შემდეგ ზეთით დაისველეთ ხელები, ცომი ჩაზილეთ და ისევ დადგით ასაფუებლად.
- გულსართი. ფარშს შეურიეთ გატარებული ხახვი და ოხრახუში.
- დაასხით იმდენი რძე ან წყალი, რომ მასა ოდნავ გათხელდეს და ჩებურეკი წვნიანი გამოვიდეს.
- გემოვნებით შეაზავეთ მარილითა და პილპილით, დაუმატეთ ძირა ან ნებისმიერი თქვენთვის სასურველი სანელებელი.
- ცომი თანაბარი ზომის ბურთულებად დაჭერით და ფქვილმოყრილ დაფაზე გააბრტყელეთ მრგვალად.
- ცომის თითოეულ ფირფიტაზე მოათავსეთ ფარში, გადაკეცეთ ნახევარმთვარისებურად და კიდეებში ჩანგლის კბილებით დააწექით, რომ ჩებურეკი შეიკრას და თანაც ლამაზი გამოვიდეს.
- ჩებურეკი ბლომად ზეთში (ფრიტიურში), ორივე მხრიდან შეწვით და ცხელ-ცხელი მიირთვით. შეწვისას ჩებურეკები ზეთით უნდა დაიფაროს.
გემრიელად მიირთვით!