ეს ტორტი მოეწონებათ ტკბილის ნაკლებად მოყვარულებს. რათა ტორტი იყოს მეტად წვნიანი, შეგიძლიათ დანამოთ სიროფით.
ინგრედიენტები
- შაქარი 250გ
- ხორბლის ფვილი 160გ
- ნაღები 300მლ
- შედედებული რძე 100გ
- კვერცხი 5 ცალი
- კენკრა 350გ
- ყველი მასკარპონე 250გ
- შავი შოკოლადი 100გ
მომზადება
1.ათქვიფეთ კვერცხი და 150გ შაქარი. ფრთხილად დაუმატეთ გაცრილი ფქვილი, მოურიეთ.
2.ცომი მოათავსეთ ფორმაში, რომელიც უნდა ამოფინოთ პერგამენტით. გამოაცხვეთ 180 გრადუსზე 30-40 წუთი.
3.კენკრას მოაყარეთ შაქარი. მასკარპონე, შედედებული რძე და 200მლ ნაღები (33%) ათქვიფეთ მიქსერით.
4.გაგრილებული კორჟი გაყავით 3 ნაწილად. პირველზე მოათავსეთ კენკრა და წაუსვით კრემი. ამ მეთოდკით ააწყვეთ ტორტი. მთელი ღამით შეინახეთ მაცივარში.
5.გააცხელეთ 100მლ ნაღები (20%) 70 გრადუსზე, დაუმატეთ შოკოლადი და მოურიეთ. მოასხით მინანქარი.
გემრიელად მიირთვით!