ნაზი, როგორც ღრუბელი, შედედებული რძის ნამცხვარი აუცილებლად უნდა დააგემოვნოთ. ამ დესერტზე უარის თქმა შეუძლებელია.
დღეს ჩვენ ამ დესერტს ერთად მოვამზადებთ!
ინგრედიენტები
- ხორბლის ფქვილი 300გ
- შედედებული რძე 320მლ
- კარაქი 200გ
- შაქარი 260გ
- კვერცხი 3 ცალი
- გამაფხვიერებელი 2 ჩაის კოვზი
- არაჟანი 500გ
მომზადება
1.ათქვიფეთ 3 კვერცხი 60გ შაქართან ერთად. კვერცხის მასას დაუმატეთ 320გ შედედებული რძე, გააგრძელეთ თქვეფა.
2.წყლის აბაზანაზე გაალღვეთ 200გ კარაქი. ნელ-ნელაჩაასხით კარაქი და ათქვიფეთ ნახევარი წუთი.
3.გაცერით 300გ ფქვილი და 2 ჩაის კოვზი გააფხვიერებელი. ნელ-ნელა დაუმატეთ კვერცხს ფქვილი, არ შეწყვიტოთ თქვეფა.
4.გამოსაცხობი ფორმა ამოფინეთ ქაღალდით. დაასხით ცომი და თანაბრად გადაანაწილეთ.
5.გამოაცხეთ 180 გრადუსზე 25-30 წუთი. მზა ბისკვიტი ამოჭერით მრგვლად.
6.კორჟის დარჩენილი ნაწილები დაფხვენით, დაუმატეთ 500გ არაჟანი, 200გ შაქარი და მოურიეთ.
7.მრგვალი ბისკვიტები ამოავლეთ არაჟნის მასაში და შემდეგ დაფხვნილ მასაში.
გემრიელად მიირთვით!