ფაჰიტასი – გრილზე შემწვარი დამარინადებული ხორცი პურის ან სიმინდის ტორტილებით. მექსიკურ -ტექსასური კერძია. უხდება არაჟანი, გახეხილი ყველი, წითელი ხახვი, სალსა, გუაკამოლე.
გუაკამოლეს სოუსი – მზადდება ავოკადოსგან. აზავებენ ძალიან წვრილად დაჭრილი ხახვით, მარილით, წიწაკით. ზომიერად აწურავენ ლიმონისა და პამიდვრის წვენს.
ახლა კი შევუდგეთ ფაჰიტასის მომზადებას
ინგრედიენტები:
- 1 კგ საქონლის სუკი
- 75 მლ ცივი დაწურვის ზეითუნის ზეთი
- 4 კბილი ნიორი
- 1 ჩ.კ. ხმელი წიწაკა
- 2 ჩ.კ. ხმელი ქინძი
- 2 ჩ.კ. ხმელი ძირა
- მარილი, შავი პილპილი
- 16 ხორბლის ფქვილის ტორტილია
- 2 წითელი ბულგარული წიწაკა
- 2 ყვითელი ბულგარული წიწაკა
- 12 თეთრი სოკო
- 50 გ ქორფა ქინძი
- არაჟანი, ყველი, ხახვი, პამიდვრის სალსა, გუაკამოლე
მომზადების წესი:
- 3 ს.კ. ზეთი წვრილად დაჭრილი ნიორი, წიწაკა, ქინძი, ძირა, მარილი, ახალდაფქული შავი პილპილი კარგად აურიეთ.
- მოასხით დაჭრილ ხორცს, მჭიდროდ დაახურეთ და მაცივარში 2 სთ-ით ან მთელი ღამით დატოვეთ.
- ხორცისა და ბოსტნეულის შეწვამდე, ტორტილები ფოლგაში შეახვიეთ და ღუმელში შეათბეთ.
- გრძლად დაჭრული ბულგარული წიწაკა და თხლად დაჭრილი სოკო გრილის ცხელ ტაფაზე დაალაგეთ, მოასხით მორჩენილი ზეთი, შეაზავეთ მარილით, შავი პილპილით. ტაფაზე გადაიტანეთ ხორციც მარინადთან ერთად. შეწვით 5-10 წთ. ხშირად არხიეთ ტაფა.
- მომზადებული კერძი შემთბარ ტორტილებზე მოათავსეთ. წვრილად დაჭრილი ქინძი, წითელი ხახვი, გახეხილი ყველი მოაყარეთ, არაჟანი, პამიდვრის სალსა და გუაკამოლე მოასხით.
- გადაახვიეთ. სუფრაზე ცხელი მიიტანეთ.