ახალი წლის გადატვირთული დღეების შემდეგ, ღვიძლს და კუჭს ნამდვილად სჭირდება შემსუბუქება და ხელის მიშველება. ეს მსუბუქი ყვავილოვანი კომბოსტოს წვნიანი ყველას ესიამოვნება ზამთრის ცივ დღეებში.
ინგრედიენტები:
- 250 გ ყვავილოვანი კომბოსტო
- 1 ცალი დიდი ტკბილი წიწაკა
- (სასურველია წითელი)
- 1 ცალი სტაფილო
- 1 თავი ხახვი
- 2 კბილი ნიორი
- 2 ს.კ. ზეთი
- 1 კონა სხვადასხვა მწვანილი (ქინძი, ოხრახუში, კამა და სხვა)
- ბოსტნეულის ან ქათმის ბულიონი
- ლიმონის წვენი
- მარილი
- წიწაკა
მომზადების წესი:
- ყვავილოვანი კომბოსტო დავყოთ ყვავილედებად და ჩავყაროთ მდუღარე ბულიონში, დავუმატოთ წვრილად დაჭრილი სტაფილო და წიწაკა.
- როცა მოიხარშება, დავუმატოთ ნიორი და ზეთში მოშუშული, წვრილად დაჭრილი ხახვი, მოვაყაროთ დაჭრილი მწვანილი, მარილი და წიწაკა.
- მასა მსუბუქად ავთქვიფოთ ბლენდერით და სურვილისამებრ გავათხელოთ წყლით ან ბულიონით სასურველი კონსისტენციის მიღებამდე.
- წვნიანი ერთხელ წამოვადუღოთ და სუფრაზე ლიმონის წვენთან ერთად მივიტანოთ.