ამ ბოლო დროს ძალიან ხშირად ვყიდულობ ღვიძლს და ვამზადებ ამ რეცეპტის მიხედვით. შედეგი უბრალოდ განუმეორებელია!
ინგრედიენტები
- 0,5კგ ღვიძლი
- 1 კვერცხი
- 2-3 კბილი ნიორი
- 1 ჩაის კოვზი შაქარი
- 0,5 ჩაის კოვზი მარილი
- 1-2 ხახვი
- 7 სუფრის კოვზი მცენარეული ზეთი
- 4-5 სუფრის კოვზი სიმინდის ფქვილი
მომზადება
1.გარეცხეთ და დაჭერით ღვიძლი.
2.ახლა კი ყველაზე საინტერესო – მარინადის მომზადება. ამისათვის ღრმა ჯამში მოათავსეთ კვერცხი, შაქარი, მარილი, სოდა და ნიორი. კარგად მოურიეთ, მოასხით მარინადი ღვიძლს. ისევ მოურიეთ და შეინახეთ მაცივარში 2 საათი.
3.გარეცხეთ ხახვი, დაჭერით. შეწვით ხახვი ტაფაზე. სანამ ხახვი ითუშება, მარინადიდან გადმოიტანეთ ღვიძლი და ამოავლეთ სიმინდის ფქვილში.
4.ხახვი გადაიტანეთ ტაფიდან და მის ადგილას შეწვით ღვიძლი.
შეწვით ღვიძლი 5 წუთი, დაუმატეთ ხახვი ერთად მოთუშეთ თავდახურულ მდგომარეობაში 2-3 წუთი.
5.გემრიელად მიირთვით!