სუპ-ხარჩო – ეს არის საოცარი კერძი, რომელიც მზიანი საქართველოდანაა. ამ კერძს ხშირად საქონლის ხორცისგან ამზადებენ. ამასგარადა უმატებენ ნიგოზს, ნიორს და ტყელმის სოუსს.
მოდით ერთად მოვამზადოთ ეს საოცარი კერძი.
ინგრედიენტები
- 2 სუფრის კოვზი პომიდვრის პასტა
- 2 ხახვი
- 0,5 ჭიქა ბრინჯი
- 800გ ძვლიანი საქონლის ხორცი
- 2 კბილი ნიორი
- ხარჩოს სანელებლები
- 0,5 ჩაის კოვზი მწარე აჯიკა
- 100გ ნიგოზი
მომზადება
- ხორცი მოათავსეთ წყალში. მოხარშეთ რამდენიმე საათი დაბალ ცეცხლზე. მოახსენით ქაფი. მოაყარეთ მარილი.
- როცა ხორცი მოიხარშება, დაჭერით და ისევ მოათავსეთ ქვაბში.
- დაჭერით ხახვი. შეწვით. დაუმატეთ პომიდვრის პასტა, დაქუცმაცებული ნიორი, აჯიკა და სანელებლები. შეწვით კიდევ 5-6 წუთი.
- გარეცხეთ ბრინჯი და მოხარშეთ.
- როცა ბრინჯი მოიხარშება დაუმატეთ შემწვარი მასა და მოამზადეთ სუპი.
- მოხარშეთ კიდევ 7 წუთი და დაუმატეთ ნიგოზი.
გემრიელად მიირთვით!