ხშირად ამბობენ, რომ პირველად ადამიანმა ხორცის შესაკმაზად სწორედაც სახელგანთქმული მდოგვი გამოიყენა. ჩემთვის ფავორიტია მდოგვის მარცვლები.
ქათამი თაფლით და მდოგვით
ყველა დიასახლისი ხორცს თავისებურად ამზადებს. ეს რეცეპტი მდოგვითა და ქათმით სწორედაც, რომ მსგავსია.
ამ რეცეპტის მთავარი კომპონენტი თაფლის მინანქარია მდოგვის მარცვლებით. ამ სახის მინანქარი გამოდგება, როგორც ფრთებისთვის, ბარკლებისთვის და გულმკერდისთვის.
ინგრედიენტები
- 2 ქათმის ფილე
- 4 მწვანე ვაშლი
- 1 სუფრის კოვზი ყავისფერი შაქარი
- 1 სუფრის კოვზი მცენარეული ზეთი
- 2 სუფრის კოვზი მდოგვის მარცვალი
- ქათმის ხორცის სანელებლები
- 3 კბილი ნიორი
- 1 სუფრის კოვზი ლიმონის წვენი
- 0,5 ჭიქა ვაშლის წვენი
- 2 სუფრის კოვზი თაფლი
- 0,5 ჩაის კოვზი წიწაკა ჩილი
მომზადება
1.ფილეს მოაშორეთ ძვლები ისე, რომ არ მოშორდეს კანი. ხორცი გაყავით ორად.
2.მოვამზადოთ მარინადი. ჯამში მოათავსეთ ნიორი, ზეთი, სანელებლები, შაქარი და ლიმონის წვენი. არ დაგავიწყდეთ მდოგვის დამატება. მიღებული მარინადი წაუსვით ქათამს.
3.ქათამი მოათავსეთ მწიდრო პაკეტში და შეინახეთ მაცივარში 40 წუთი.
4.ჩვენი ქათმისთვის უგემრიელესი მინანქარი მარტივად მზადდება. მდოგვს დაუმატეთ წიწაკა ჩილი, ვაშლის წვენი და თაფლი. აადუღთ და ცეცხლზე გააჩერეთ კიდევ 15 წუთი.
5.ქათამი შეგიძლიათ მოამზადოთ გრილზე ან ღუმელში. ამ შემთხვევაში გამოსაცხობ ფორმას წაუსვით ზეთი და გვერდით მოათავსეთ მწვანე ვაშლი.
6.ფილეს და ვაშლს კარგად წუსვით მომზადებული მინანქარი. გამოაცხვეთ ღუმელში. გემრიელად მიირთვით!
ასე მზადდება კულინარიული შედევრი, რომელიც გულგრილს არავის არ დატოვებს. მოამზადეთ და ისიამოვნეთ.
კარგად მომზადებული ქათამი – ნებისმიერი მაგიდის სამშვენისი გახდება. აუცილებლად შეამოწმეთ ხორცის ხარისხი მომზადებამდე.