ქათმის კონსერვი სახლის პირობებში

1168

ქათმის კონსერვი –  უგემრიელესია!

ქათმის ხორცი დიეტურ და სასსარგებლო საკვებად ითვლება.

ინგრედიენტები

  • 1 ქათამი
  • მარილი
  • შავი წიწაკა
  • 3 დაფნის ფოთოლი
  • შავი წიწაკის მარცვლები
  • წყალი

მომზადება

1.დაჭერით ქათამი და მოაშორეთ ძვლები. ქვაბში გადაიტანეთ ძვლები, ქათმის ზურგი და ფრთის ქვედა ნაწილი. მოასხით წყალი და მოხარშეთ დაბალ ცეცხლზე.

2.გაასტერილეთ ქილები და თავსაფრები. თითოეულში მოათავსეთ 1 დაფნის ფოთოლი, შავი წიწაკის მარცვლები და ნახევრად აავსეთ ხორცით. მოაყარეთ მარილი და დაფქული წიწაკა, აავსეთ ხორცით.

3.დააფარეთ თავსაფარი ქილებს და გააცხელეთ. ამისათვის ქვაბში ჩააფინეთ პირსახოცი, გააცხელეთ და შემდეგ ჩაასხით წყალი. წყლის ადუღების შემდეგ ცეცხლს დაუწიეთ და დაელოდეთ 5 საათი.

4.ხორცის მომზადების შემდეგ, მოასხით ბულიონი და დააფარეთ თავსაფარი.

გემრიელად მიირთვით!