დღეს ჩვენ გასწავლით სამარხვო ფუნთუსების მომზადებას კომბოსტოთი. ამ ფუნთუშებმა ჩემთვის პური 100% ჩაანაცვლეს.
კომბოსტოს ცომი
ინგრედიენტები
- 200გ კომბოსტო
- 160მლ წყალი
- 0,5 ჩაის კოვზი მარილი
- 2 სუფრის კოვზი მზესუმზირის ზეთი
- 1 კბილი ნიორი
- 10გ საფუარი
- 250გ ფქვილი
- 1 სუფრის კოვზი სიმითის მარცვალი
მომზადება
1.დააქუცმაცეთ კომბოსტო, დაუმატეთ ნიორი და მოთუშეთ ტაფაზე. მოაყარეთ მარილი, დააფარეთ თავსაფარი, შეწვით საშუალო ცეცხლზე.
2.წყალში გახსენით საფუარი და დაელოდეთ რამდენიმე წუთი. მოაყარეთ გაცრილი ფქვილი და მოზილეთ ცომი 5 წუთის განმავლობაში.
3.ცომს დაუმატეთ მოთუშული კომბოსტო და ისევ მოურიეთ. ცომით სავსე ჯამს დააფარეთ ხელსახოცი და შეინახეთ 30 წუთი თბილ ადგილას.
4.სამუშაო მაგიდას წაუსვით ცხიმი და გააბრტყელეთ ცომი, მიეცით ძეხვის ფორმა. დაჭერით რამდენიმე ტოლ ნაწილად და დააბურთავეთ.
ბურთულები მოათავსეთ საცხობ ფორმაზე და დააფარეთ პაკეტი. ფორმამოათავსეთ გამორთულ ღუმელში 30 წუთი.
5.მოაშორეთ პაკეტი, წაუსვით ზეთი დამოაყარეთ სიმითის მარცვალი. გამოაცხეთ 200 გრადუსზე 20 წუთი.
გემრიელად მიირთვით!