ფუმფულა ოლადები მანანის ბურღულით და კეფირით

846

კლასიკური ვარიანტის ნაცვლად საოჯახო რეცეპტით მანანის ბურღულის ოლადებს ვაცხობ. ბუშტივით ფუმფულა გამოდის. მისი მომზადება ერთი დიდი სიამოვნებაა. ცომს რამდენიმე წუთში ვზელ და შემდეგ ტაფაზე ვანაწილებ.

კეფირზე მომზადებული ოლადები გაგრილებას ვერ ასწრებს: ოჯახის წევრები ტაფიდან გადმოღებისთანავე აქრობენ! დანამატად გამოგადგებათ ჯემი, მურაბა, არაჟანი ან შესქელებული რძე. ოლადები ფქვილის გარეშე სასაუზმოდ ან დესერტად კარგად ვარიანტია. Gastronomia.ge-ს რედაქცია გირჩევთ, რომ ამ რეცეპტით ოლადების მომზადება სცადოთ.

ოლადების განსაკუთრებული ცომი მანანის ბურღულის დამატების შემდეგ მინიმუმ 30 წუთით უნდა გააჩეროთ. ეს წესი აუცილებლად დაიცავით, რომ ფუმფულა და გემრიელი ოლადები დააცხოთ.

ინგრედიენტები:

  • 2 კვერცხი
  • მწიკვი მარილი
  • 350 გ მანანის ბურღული
  • 1 ჩ/კ ვანილის შაქარი
  • 50 გ შაქარი
  • 250 მლ კეფირი
  • 1 ჩ/კ სოდა
  • მზესუმზირას ზეთი გემოვნებით

მომზადების წესი:

1. კვერცხი და შაქარი აურიეთ, მარილი, კეფირი დაუმატეთ და აურიეთ.

2. მანანის ბურღული და ვანილის შაქარი დაუმატეთ და ერთგვაროვანი ცომის მიღებამდე აურიეთ. პარკი დააფარეთ და ნახევარი საათით გააჩერეთ.

3. ცომს სოდა დაუმატეთ.

4. საკონდიტრო შპრიცით ან უბრალოდ კოვზით ცომი ცხელ ზეთში ტაფაზე მოათავსეთ. ოლადები საშუალო ცეცხლზე ორივე მხრიდან შეწვით.

მსურს, ყოველდღე მოვამზადო ფუმფულა ოლადები მანანის ბურღულით და კეფირით. ამის გაკეთება მარტივია, რადგან ყველა პროდუქტი ხელმისაწვდომია, ხოლო მომზადების დრო 15 წუთს არ ცდება. ჩვეულებრივ, რასთან ერთად მიირთმევთ ოლადებს?