ფრანგული ნამცხვარი “ოთხი მეოთხედი”

633

ფრანგული ნამცხვარი “ოთხი მეოთხედი” თავსმოგაწონებთ არმატით და სიმსუბუქით. სახელწოდება გვეუბნება, რომ ეს დესერტი უმარტივესი მოსამზადებელია. დაგვჭირდება სულ რაღაც 4 ერთნაერი რაოდენობის ინგრედიენტი.

ამ რეცეპტის ძველი ვარიანტი ძალიან განსხვავდება თანამედროვესგან.

ინგრედიენტები

  • კარაქი 450გ
  • შაქარი 350გ
  • კვერცხი 10გ
  • ხორბლის ფქვილი 500გ
  • ვანილის ექსტრაქტი 2 ჩაის კოვზი

მომზადება

1.ოთახის ტემპერატურის კარაქი ათქვიფეთ.

2.დაუმატეთ შაქარი და გააგრძელეთ თქვეფა.

3.არ გამორთოთ მიქსერი, დაუმატეთ თითო-თითო ოთახის ტემპერატურის კვერცხი.

4.მინიმალურ სიჩქარეზე დააყენეთ მიქსერი დამოაყარეთ გაცრილი ფქვილი.

5.დაუმატეთ ანილის ექსტრაქტი.

6.მიღებული მასა მოათავსეთ ცხიმით დამუშავებულ ფორმაში. არ ამოავსოთ ფორმა, რადგან დესერტი ცხობისას მოიმატებს ზომაში.

7.გამოაცხეთ 180 გრადუსზე 80 წუთი.

გემრიელად მიირთვით!