ღუმელში გამომცხვარი ქათამი ვაშლთან და ფორთოხალთან – კლასიკური სადღესასწაულო კერძია. თუ მალე მნიშვნელოვანი ღონისძიება გელით, კულინარიული იდეები კი არ გაგაჩნიათ, ეს რეცეპტი დაგეხმარებათ. უბრალოდ, საჭიროა ქათმის სპეციებით დამუშავება და შექმნათ ხილ-ბოსტნის „ბუდე“. ამას ახალბედაც შეძლებს! ხორცი ნაზი და არომატული გამოვა. სუნელების ნაკრები მარტივია, მაგრამ შეგიძლიათ საყვარელი სუნელებიც დაუმატოთ.
ინგრედიენტები
- 1 ქათამი
- 1 ც ფორთოხალი
- 3 ც ვაშლი
- 2 ც კარტოფილი
- 3 ც პამიდორი
- როზმარინი, მარილი, შავი პილპილი გემოვნებით
მომზადება
- წაუსვით ქათამს მარილი და პილპილი. შეკარით ბარკლები ძაფით.
- გათალეთ ვაშლი და გაჭერით 4 ნაჭრად. ფორთოხალი დაჭერით რგოლებად კანიანად.
- გაჭერით კარტოფილი და პამიდორი 4 ნაწილად. გათალეთ სტაფილო და დაჭერით სქელ რგოლებად.
- საცხობ ფორმაზე დაალაგეთ როზმარინის ტოტები და სტაფილო. ზემოდან ქათამი. დანარჩენი ხილი და ბოსტნეული განალაგეთ ირგვლივ. მორთეთ ქათამი როზმარინით.
- გამოაცხვეთ 180 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში 60 წუთის განმავლობაში.
ახლოვდება საახალწლო დღესასწაულები, ეს კი ნიშნავს, რომ ეს რეცეპტი დროულია. შეინახეთ და გაუზიარეთ მეგობრებს!