ფაფუკი ხვეულები გაზიან წყალზე. სამარხვო რეცეპტი

779

ამ ხვეულების გაკეთება ისრაელში მცხოვრებმა დეიდამ მასწავლა. ის ექსტრავაგანტული რეცეპტების დიდი მოყვარულია. მუდმივად რაღაც წარმატებულ, მაგრამ მაქსიმალურად იაფ რეცეპტს ეძებს. წლების წინ გაზიან წყალზე მომზადებულმა მისმა ფაფუკმა ხვეულებმა ჩემი გული მოიგო და დღემდე ვამზადებ.

გრამი საფუარის, კვერცხის, სოდის და გამაფხვიერებლის გარეშე საოცრად გემრიელი და ფაფუკი ცომეული გამოდის. მთელი საიდუმლო გაზიან მინერალურ წყალშია. ის ცომს განუმეორებელ ჰაეროვნებას და სიმსუბუქეს მატებს. აუცილებლად სცადეთ.

რით გამოდის ხვეულა გაზიან წყალზე ყველაზე გემრიელი

ასეთი სამარხვო ხვეულა ტკბილი შიგთავსით ძალიან გემრიელია. კენკრის მურაბით და ყაყაჩოს და კაკლის ნარევით ძალიან გემრიელი გამოდის. თევზის ან ხორცის შიგთავსით ნებისმიერი სუფრისთვის სრულფასოვან წასახემსებელს მიიღებთ. მარილიანი ხაჭოს და მწვანილის ნარევით ძალიან პიკანტური ვარიანტი გამოდის.

ინგრედიენტები:

  • 600 გ ხორბლის ფქვილი
  • 200 მლ მზესუმზირის ზეთი
  • 200 გ გაზიანი მინერალური წყალი

მომზადების წესი:

1. გაზიანი მინერალური წყალი და მზესუმზირის ზეთი ღრმა თასში აურიეთ.

2. ხორბლის ფქვილი გაცერით. თუ უფრო დიეტური ვარიანტი გსურთ, სიმინდის ან ჭვავის ფქვილი გამოიყენეთ.

3. ცომი ნაზი, ელასტიური და ნაკლებად წებოვანი გამოვა. თუ საჭიროა, ცოტა მეტი ფქვილი დაუმატეთ.

4. ცომი პარკში გაახვიეთ და მაცივარში 30 წუთით შეინახეთ.

5. შემდეგ თხლად გააბრტყელეთ, პატარა სამკუთხედებად დაჭერით.

6. ნებისმიერი შიგთავსი შეგიძლიათ გამოიყენოთ. ყაყაჩოთი, კაკლით, ჯემით და ხაჭოთი განსაკუთრებით გემრიელი გამოდის.

7. თითოეულ სამკუთხედს შიგთავსი დაუმატეთ და დაახვიეთ.

8. სურვილის შემთხვევაში შაქარი მოაყარეთ და კვერცხის გული მოწითალო ქერქისთვის დაუმატეთ.

9. 190 გრადუსზე ნახევარი საათით აცხვეთ.

10. მზა ხვეულებს შაქრის ფხვნილი მოაყარეთ.

უმარტივესი, მსუბუქი და ბიუჯეტური ვარიანტია. სუფრიდან სწრაფად გაქრება. გირჩევთ, რომ ორმაგი პორცია დააცხოთ.