მაფინები მარტივად და სწრაფად მზადდება. ამასთან, ჯანსაღი საკვებია და ორგანიზმს ენერგიით ავსებს.
პროშუტო – იტალიური შაშხის სახეობაა.
ინგრედიენტები:
- 225 გ (1- 1/2 ჭიქა) საფუვრიანი ფქვილი
- 1/2 ჩ/კ გამაფხვიერებელი
- 180 გ გოგრა
- 120 გ (1 ჭიქა) დაკონსერვებული სიმინდი
- 60 გ პროშუტო
- 30 გ ( 1/4 ჭიქა) ყველი
- პარმეზანი
- 2 ხახვი
- 2 კვერცხი
- 180 მლ (3/4 ჭიქა) რძე
- 90 მლ (1/3 ჭიქა)
- იოგურტი (ხილის გარეშე, უშაქრო)
- 2 ს/კ გოგრის თესლი
მომზადების წესი:
- ღუმელი წინასწარ გაახურეთ 180 გრადუსზე. მაფინის 6 ფორმას ცხიმი წაუსვით.
- ფქვილი და გამაფხვიერებელი გაცერით, დაუმატეთ კანგაცლილი, მსხვილად გახეხილი გოგრა და ყველი, სიმინდის მარცვლები, მსხვილად დაჭრილი შაშხი და წვრილად დაჭრილი ხახვი.
- კვერცხები, რძე და იოგურტი ათქვიფეთ და ფქვილთან მასას შეაზილეთ. ცომი კოვზით გადაიტანეთ მომზადებულ ფორმებში. თითოეულს გოგრის თესლი მოაყარეთ.
- აცხვეთ 25-30 წთ, ცენტრში ხის ჩხირი ჩაარჭვეთ და თუ არაფერი ამოჰყვა, მაფინი მზად არის.
- 5 წთ ფორმაშივე გააგრილეთ, შემდეგ – ცხაურზე. სუფრაზე თბილი ან გრილი მიიტანეთ.