უზბეკს ზარმაცი ფლავის გაკეთება ვასწავლე. ხელები დამიკოცნა

539

ფხვიერი ფლავის მარტივი რეცეპტი ყველაზე საქმიან დიასახლისსაც დაეხმარება. ასეთ კერძს ზარმაც ფლავს უწოდებენ. ორიგინალზე მარტივად და სწრაფად მზადდება. ამის მიუხედავად, ნოყიერებას და სარგებელს არ კარგავს. რა დაგჭირდებათ ასეთი ფლავის მოსამზადებლად? Gastronomia.ge–ს რედაქცია ამის შესახებ დეტალურად გიამბობთ.

ფხვიერი ფლავი ქათმის ხორცთან ერთად

ნამდვილმა ფლავმა ბევრი ადამიანის გული უკვე დაიპყრო. დიდ ქვაბში მოხარშული ხორცის დიდი ნაჭრები, ბევრი სანელებელი, კერძის არომატი. ასეთი კერძის მომზადების ან რესტორანში მირთმევის შესაძლებლობა ყოველთვის არ გვაქვს. ეს რეცეპტი არანაკლებ გემრიელია.

ინგრედიენტები:

  • 400 გ ბრინჯი
  • 8 ქათმის ბარკალი
  • 600 მლ წყალი
  • 2 სტაფილო
  • 2 ხახვი
  • 5 კბილი ნიორი
  • სანელებლები
  • ახალი მწვანილი
  • სუნელი ფლავისთვის

მომზადების წესი:

1. ხახვი და სტაფილო გაასუფთავეთ. ხახვი წვრილად დაჭერით, სტაფილო მსხვილ სახეხზე გახეხეთ. ცოტა მცენარეული ზეთი ტაფაზე გააცხელეთ და ხახვი დაუმატეთ. ბოსტნეული გამჭვირვალობამდე შეწვით. ხახვს გახეხილი სტაფილო დაუმატეთ და სტაფილოს დარბილებამდე მოთუშეთ. სანელებლების დამატება არ დაგავიწყდეთ.

2. ქათმის ბარკლები ფლავის სუნელებში ამოავლეთ. ასე კერძს პიკანტურობას და განუმეორებელ არომატს მიანიჭებთ. ფხვიერი ბრინჯისა და ნაზად შემწვარი ბოსტნეულისთვის კარგი ტანდემია.

3. ზარმაცი ფლავი პირდაპირ ღუმელში კერამიკის ფორმაში მოამზადეთ. ნამდვილად ზარმაცული მეთოდია. უბრალოდ ინგრედიენტები ერთ ჭურჭელში ჩაყარეთ და გამოცხობას დაელოდეთ.

4. კერამიკის ფორმის ძირში პირველ ფენად შემწვარი ხახვი და სტაფილო მოათავსეთ, ახლა ბრინჯი მოამზადეთ. ორთქლით დამუშავებული მარცვლეული გამოიყენეთ. ასე ნამდვილად ფხვიერი და რბილი გამოვა. ბრინჯი გარეცხეთ, სანამ წყალი გამჭვირვალე არ გახდება და ბოსტნეულს ზემოდან მოაყარეთ.

5. ქათმის ბარკლების დრო მოვიდა. სუნელებში ამოვლებული ქათმის ბარკლები ბრინჯის ბალიშს ზემოდან დაადეთ ისე, რომ არაფერი დაიშალოს. ნიორი გათალეთ და მთელი კბილები მოაყარეთ. თუ ნიორი ძალიან გიყვართ, მაშინ უფრო მეტი ნიორი დაუმატეთ.

6. ტაფაზე, სადაც ხახვი და სტაფილო შეწვით, წყალი დაასხით. რამდენიმე წუთით სუსტ ცეცხლზე შეგიძლიათ გააცხელოთ. სითხეს საყვარელი სანელებლები დაუმატეთ და შემდეგ ბრინჯს და ქათმის ბარკლებს დაასხით. ფორმას ზემოდან ფოლგა დააფარეთ და ღუმელი ჩართეთ. კერძი 200 გრადუსზე 1 საათით აცხვეთ.

ფხვიერი ხორციანი ფლავის მსუბუქი რეცეპტი

მომზადების პროცესი აკონტროლეთ. თქვენს ღუმელს შესაძლოა მეტი სიმძლავრე აქვს. ასე ბრინჯის ვახშამი შეიძლება დაიწვეს. ყოველი შემთხვევისთვის ტაფაზე ზუსტად 1 ჭიქა წყალი დატოვეთ. 20 წუთით მომზადების შემდეგ ფორმაში სითხის დონე შეამოწმეთ. თუ ძალიან ცოტაა, მაშინ დარჩენილი ჭიქა წყალი ბრინჯს და ქათამს დაუმატეთ.

მზა ზარმაცი ფლავი საყვარელ სოუსთან, ბოსტნეულთან და ახალ მწვანილთან ერთად სუფრაზე გაიტანეთ. გარწმუნებთ, რომ სტუმრები კმაყოფილნი დარჩებიან. რეცეპტი მარტივი, მაგრამ გემრიელია. აუცილებლად შეინახეთ და ოჯახის წევრები სასარგებლო კერძით გაახარეთ.