გსურთ გემრიელი და სწრაფად მოსამზადებელი ღვეზელის რეცეპტი? აი ისიც! ფენოვანი ცომისა და კომბოსტოს კომბინაცია უგემრიელეს ღვეზელს გვთავაზობს.
საჭიროა:
- 500 გ ფენოვანი ცომი
- 400 გ კომბოსტო
- 1 დიდი თავი ხახვი
- ზეთი – მოსაშუშად
- მარილი
- პილპილი
- ძირა
- 1 კვერცხის გული
მომზადების წესი:
- კომბოსტო და ხახვი ძალიან თხლად დავჭრათ ან სახეხის მსხვილ პირზე გავხეხოთ.
- ტაფაზე გავაცხელოთ ზეთი, დავაყაროთ კომბოსტო და ხახვი მოვშუშოთ. კომბოსტო ძალიან არ უნდა დარბილდეს. დავუმატოთ მარილი, პილპილი და ძირა.
- ცომი თხლად გავაბრტყელოთ, 20 სმ დიამეტრის თეფში დავადოთ და ორი წრე გამოვჭრათ. ერთი ფენა დამატებით ოდნავ გავაბრტყელოთ. დანარჩენი ცომისგან გამოვჭრათ სასურველი პატარა ზომის ფიგურები: ფოთლები, ვარსკვლავი და სხვა.
- ცომის მომცრო ერთი ფენა დავადოთ თუნუქის დიდ ფურცელზე, ზედ მოვათავსოთ გულსართი და გადავაფინოთ მეორე ფენა. გარშემო ჩანგლის დაჭერით შევკრათ ცომის ნაპირები.
- ღვეზელი ზემოდან დავჩხვლიტოთ ჩანგლით და წავუსვათ გათქვეფილი კვერცხის გული. ზემოდან შემოვაწყოთ დაჭრილი ფორმები და კიდევ ერთხელ გადავუსვათ კვერცხის გული.
- ღვეზელი შევდგათ წინასწარ 220 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში და დაახლოებით 20 წუთი ვაცხოთ, სანამ დაიბრაწება.
სულ ესაა, მარტივი და გემრიელი ღვეზელი მზადაა. გაუზიარეთ ეს რეცეპტი ღვეზელების მოყვარულ მეგობრებს.