ჩიხირთმა – ეს ქართული ტრადიციული სუპია, რომელსაც ქათმის ან ცხვრის ხორცისგან ამზადებენ. ხშირად წვნიანს ასქელებენ ფქვილით, ასევე უმატებენ ძმარს და კვერცხის გულს.
ინგრედიენტები
- ქათამი 1 ცალი
- კვერცხის გული 5 ცალი
- ხახვი 250გ
- ღვინის ძმარი 50მლ
- გამღვალი კარაქი 100გ
- შავი წიწაკა (მარცვალი) გემოვნებით
- დაფნის ფოთოლი გემოვნებით
- მარილი გემოვნებით
- მწვანილი გემოვნებით
- ქინძი გემოვნებით
მომზადება
- მოხარშეთ ქათმის ბულიონი, მომზადებამდე 30 წუთით ადრე დაუმატეთ, მწვანილი, დაფნა და წიწაკა.
- დაჭერით ქათამი.
- ხახვი გაასუფთავეთ და დააქუცმაცე, შეწვით ზეთში და დაუმატეთ ბულიონს, ხარშეთ 5-10 წუთი.
- ჯამში ათქვიფეთ კვერცხის გული ძმართან ერთად და ჩაასხით ბულიონში. ფრთხილად მოურიეთ, რათა კვერცხის გული არ გასკდეს.
- მოხარშეთ ქათამი ბულიონში, მოაყარეთ ქინძი.
გემრიელად მიირთვით!