ტორტი ტაფაზე “ნიგვზის ტრუფელი” – ეს არის საოცრად გემრიელი ფირფიტები, დაუვიწყარ კრემთან ერთად, რომლის ფუძეს კარამელიზირებული შედედებული რძე წარმოადგენს.
ინგრედიენტები
12 ულუფისთვის
ცომისთვის
- 1 ქილა შედედებული რძე
- 1 კვერცხი
- 1 ჩაის კოვზი სოდა
- 450გ ხორბლის ფქვილი
- 1 ჩაის კოვზი ლიმონის წვენი
- 1 შეკვრა ვანილი
კრემისთვის
- 1 ქილა კარამელიზირებული შედედებული რძე ან მოხარშული შედედებული რძე
- 1 შეკვრა ვანილი
- 2 ჭიქა რძე
- 4 სუფრის კოვზი ხორბლის ფქვილი
- 100გ კარაქი
ასევე
- 100გ მოხალული ნიგოზი
მომზადება
- ცომის მოსამზადებლად ათქვიფეთ კვერცხი და 1 ჩაის კოვზლი ლიმონით გააქტიურებული სოდა. დაუმატეთ შედედებული რძე, მოურიეთ და ნელ-ნელა დაუმატეთ ფქვილი.
- მოზილეთ მაგარი ცომი.
- მზა ცომი გაყავით 8 ნაწილად. ცომი გააბრტყელეთ ფქვილიან ზედაპირზე (გაავრტყელეთ ტაფის ზომაზე). საშუალო ცეცხლზე გააცხელეთ ტაფა.
- გამოაცხვეთ ფირფიტები ორივე მხრიდან თანაბრად.
- მოვამზადოთ კრემი. ამისათვის შედედებულ რძეს დაუმატეთ ვანილი, რძე და ფქვილი. მოურიეთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე.
- კრემი მოათავსეთ ცეცხლზე და განუწყვეტლივ ურიეთ სანამ არ შესქელდება.
- ცხელ კრემს დაუმატეთ კარაქი და გააგრილეთ ცივი წყლის აბაზანაზე.
- გაგრილებული კრემი წაუსვით ფირფიტებს.
- მოხალეთ ნიგოზი და გააფორმეთ ტორტი.
გემრიელად მიირთვით!