ტორტი კრემ ბრულე გამოდის დაუვიწყარი. ეს ყველაფერი ჯადოსნური კრემის დამსახურებაა.
ინგრედიენტები ბისკვიტისთვის
- კვერცხი 4 ცალი
- შაქარი 80გ
- ფქვილი 100გ
- ლიმონის მჟავა 1/3 ჩაის კოვზი
- ვანილი 0,5 ჩაის კოვზი
ინგრედიენტები კრემისთვის
- ხაჭოს პასტა ვანილით 100გ
- კარაქი 100გ
- რძე 220 მლ
- შაქარი 80გ
- კვერცხი 1 ცალი
- ფქვილი 1,5 სუფრის კოვზი
- ცხელი შოკოლადი
- რძიანი შოკოლადი
მომზადება
- 50მლ რძე, კვერცხი და ფქვილი ათქვიფეთ. დარჩენილი შაქარი და რძე მოათავსეთ ქვაბში, დადგით ცეცხლზე, ცხელ რძეს ნელ-ნელა მოასხით კვერცხის მასა და სწრაფად ურიეთ, გაასქელეთ კრემი.
- სანამ კრემი გრილდება, ხაჭო და რბილი კარაქი ათქვიფეთ, მოასხით თბილი კრემი და კიდევ ერთხელ ათქვიფეთ. მზა კრემი შეინახეთ მაცივარში. განაცალკევეთ კვერცხის ცილა და გული.
- ცილა მოათავსეთ მაცივარში, გული ათქვიფეთ შაქართან და ვანილთან ერთად. შემდეგ დაუმატეთ გაცრილი ფქვილი და მოურიეთ. ცილა ათქვიფეთ აქაფებალდე. თქვეფის ბოლოს დაუმატეთ ლიმონის მჟავა.
- შეაერთედ ცილის და გულის მასა, ფრთხილად მოურიეთ. ცომის ნახევარი თანაბრად გადაანაწილეთ გამოსაცხობ ფორმაზე და გამოაცხვეთ 180 გრადუსზე 15-20 წუთი.
- მზა ბისკვიტი გადმოიტანეთ, მოახსენით ქაღალდი, გაჭერით 2 ნაწილად და გააგრილეთ. ამავე მეთოდით გამოაცხვეთ მეორე ბისკვიტიც. ცხელი შოკოლადის ფხვნილი ჩაყარეთ ჩიქაში და მოასხთ 100მლ ცხელი წყალი, კარგად მოურიეთ.
- ააწყვეთ ტორტი: ფირფიტები დანამეთ ცხელი შოკოლადით და კარგად გადაანაწილეთ კრემი.
- შეინახეთ მაცივარში 2-3 საათი.
გემრიელად მიირთვით!