სამარხვო კერძებიც შეიძლება იყოს გემრიელი და ამის კიდევ ერთი მტკიცებაა დღევანდელი ჩვენი რეცეპტი: თხილის ღვეზელი ტომატის წვენით მოზელილი ცომისგან. ფაფუკი დესერტი ძალიან გემრიელი და ჰაეროვანი გამოდის, თანაც მინიმალური დანახარჯით.
გემრიელ ბონუსად კი გატარებული შტოში მოჰყვება მოსასხმელად. ყველაზე საინტერესო კი ისაა, რომ ტომატის წვენი პომიდვრის გემოს არ ტოვებს, არამედ, ოდნავ მომჟავო ნოტებს სძენს ნამცხვარს. ვერც კი იტყვი, რომ დესერტი სამარხვოა!
ინგრედიენტები
- 320 გრ ფქვილი
- 100 გრ ნიგოზი
- 250 მლ ტომატის წვენი
- 200 გრ შაქარი
- 1 ჩ.კ. სოდა
- 2 ს.კ. ზეთი
- 5 გრ ვანილი
- ძმარი გემოვნებით
- 1 მწ მარილი
- 100 გრ შაქრის პუდრი
- 100 გრ შტოში
მომზადება
- წვრილად დაჭერით ნიგოზი. ღრმა თასში ჩაასხით ტომატის წვენი, გახსენით მასში შაქარი, ვანილი და მარილი. დაამატეთ ზეთი და მოურიეთ.
- დაუმატეთ 100 გრ გაცრილი ფქვილი, ძმარში გახსნილი სოდა, შემდეგ დარჩენილი ფქვილი, თხილი და მოზილეთ ცომი.
- წაუსვით კარაქი კექსის ფორმას, ჩაასხით ცომი.
- შედგით 180 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში 30-35 წუთით. მზაობა შეამოწმეთ ასანთის ღერით.
- მინანქრის სახით გაატარეთ შტოში, დაუმატეთ შაქრის პუდრი, დადგით ნელ ცეცხლზე და ურიეთ შესქელებამდე. მოასხით კექსს და მიირთვით თბილი.
გაამრავალფეროვნეთ სამარხვო მენიუ გემრიელი კერძებით, მოამზადეთ სიამოვნებით და გაუზიარეთ რეცეპტი მეგობრებს!