ეს კერძი ჩვენი მეზობელი ქვეყნებიდან არის. თუმცა საქართველოშიც არანაკლებ პოპულარულია და ბევრნაირადაც მზადდება. დღეს გასტრონომიას რედაქცია შემოგთავაზებთ ცხვირს ხორცის ტოლმას.
ინგრედიენტები:
- მსუქანი ცხვრის ხორცი -500 გ
- ხახვი – 1 თავი
- ქინძი – 3 ძირი
- რეჰანი – 2 ძირი
- ტარხუნა – 1 ძირი
- ქონდარი – 1 ძირი
- ბრინჯი – 1/2 ჩაის ჭიქა
- კომბოსტო თეთრი თავხვეულა – 800-900 გ
- დანაყილი პილპილი, მარილი – გემოვნებით
მომზადების წესი:
- მსუქანი ცხვრის ხორცის რბილი ნაჭერი დაჭერით, გარეცხეთ, დაუმატეთ ხახვი და ხორცსაკეპ მანქანაში გაატარეთ; მერე გულმოდგინედ აურიეთ შიგ წვრილად დაჭრილი მწვანილი (ქინძი, ქონდარი, რეჰანი, ტარხუნა), გადარჩეული, გარეცხილი ბრინჯი, მარილი და დანაყილი შავი პილპილი.
- გასუფთავებულ, გამზადებულ კომბოსტოს ფოთოლში მოათავსეთ ხორცის მასალა ზემოაღნიშნული წესით, ფენებად ჩაალაგეთ ქვაბში, გარეცხილი ბრტყელი ქვა, დაახურეთ ქვაბს სახურავი, დადგით ცეცხლზე და მოხარშეთ.
გემრიელად მიირთვით!