ტეფტელი, ფრიკადელი, გუფთა როგორც გნებავთ ისე დაარქვით. თუ მეხსიერება არ მღალატობს, კარლსონის ერთ-ერთი უსაყვარლესი კერძიც ეს იყო.
გასტრონომიას რედაქცია ტეფტელის ერთ-ერთ გამორჩეულ რეცეპტს გთავაზობთ.
ინგრედიენტები:
- 600 გ ფარში (ღორის, ქათმის)
- 2 კარტოფილი
- 2 თავი ხახვი
- 1 ს/კ ფქვილი
- 1 ჭიქა რძე
- 300 გ ქამა სოკო
- 1 კვერცხი
- მარილი, სანელებლები გემოვნებით
მომზადების წესი:
- კარტოფილი გავატაროთ ხორცსაკეპ მანქანაში, შევურიოთ ხორცის ფარშს, მოვაყაროთ მარილი, სანელებლები, კვერცხი და ავურიოთ.
- ფარშისგან მოვამზადოთ ბურთულები და შევწვათ მაღალ ცეცხლზე ოქროსფერ შეფერილობამდე. ქამა სოკო დავჭრათ საშუალო ზომის ნაჭრებად, ხახვი წვრილად, შევწვათ ზეთში შერბილებამდე, მოვაყაროთ მარილი, დავუმატოთ ფქვილი, გამთბარი რძე და ვშუშოთ სოუსის შესქელებამდე.
- ფარშის ბურთულები გადავიტანოთ შესაწვავ ფორმაში ან ღრმა ტაფაზე, ზემოდან დავასხათ სოკოს სოუსი, შევდგათ 180 გრადუს ტემპერატურაზე გაცხელებულ ღუმელში და გავაჩეროთ 20 წუთის განმავლობაში.