ეს კერძი მხოლოდ იმ შემთხვევაში იქნება გემრიელი, თუ მას ახალი პამიდვრით მოამზადებთ, ზაფხულში მწიფე პამიდორს ხომ განსაკუთრებული გემო აქვს.
ინგრედიენტები:
- 500 გ სპაგეტი
- 1 კგ ხვიარა პამიდორი
- 250 გ ყველი მოცარელა
- 1 კონა რეჰანი
- 90 მლ (1/2 ჭიქა) ცივი დაწურვის ზეითუნის ზეთი
- 1 ლიმონის წვენი
- 2 კბილი ნიორი
- მარილი და შავი პილპილი
მომზადების წესი:
- დიდ ქვაბში ჩაასხით წყალი, ჩაყარეთ მარილი და მაღალ ტემპერატურაზე აადუღეთ, ჩაყარეთ სპაგეტი, ბოლომდე არ მოხარშოთ.
- სანამ სპაგეტი მზადდება, შუაზე გაჭრილი პამიდორი დამდუღრეთ, კანი მოაცილეთ და მსხვილად დაჭერით.
- მომზადებული სპაგეტი დიდ ჯამში გადაიტანეთ. დაუმატეთ პამიდორი, კუბებად დაჭრილი მოცარელა, რეჰანის ფოთლები, ზეთი, ლიმონის ახალგამოწურული წვენი და ნიორი. შეაზავეთ მარილითა და ახალდაფქული პილპილით. ჯამი მძლავრად შეანჯღრიეთ და სუფრაზე ცხელი მიიტანეთ.