გუაკამოლეს სოუსი – მზადდება ავოკადოსგან. აზავებენ ძალიან წვრილად დაჭრილი ხახვით, მარილით, წიწაკით. ზომიერად აწურავენ ლიმონისა და პამიდვრის წვენს.
ინგრედიენტები:
- 150 გ სიმინდი
- 1 ყაბაყი
- 4 მწვანე ხახვი
- 3 ს.კ. საფუვრიანი ფქვილი
- 2 კვერცხი
- 2 ს.კ. ქორფა ქინძი
- 1 წითელი წიწაკა
- მარილი, შავი პილპილი
- 60 მლ (4 ს.კ.) ზეთი
- გუაკამოლე, სიმინდის ჩიპსები, ლაიმი
მომზადების წესი:
- სიმინდის მარცვლებსა და ყაბაყს დაუმატეთ წვრილად დაჭრილი მწვანე ხახვი, ფქვილი, ოდნავ ათქვეფილი კვერცხები, მსხვილად დაჭრილი ქინძი და წიწაკა. შეაზავეთ მარილითა და პილპილით. კარგად მოურიეთ.
- დიდ ტაფაზე ზეთი კარგად გააცხელეთ, სიმინდიანი მასა ტაფაზე სადილის კოვზით, ულუფებად გადაიტანეთ და 4-6 წთ ორივე მხრიდან შეწვით. ტაფიდან ბრტყელპირიანი კოვზით ამოიღეთ და ქაღალდის ტილოზე შესაშრობად დაალაგეთ.
- სუფრაზე თბილი მიიტანეთ გუაკამოლის სოუსთან, ლაიმის თხელი ნაჭრებთან და სიმინდის ჩიპსებთან ერთად.