ფხვიერი ცომისგან უამრავი დესერტის მომზადება შეგიძლიათ.
დღეს მათგან ყველაზე გამორჩეულ ტორტს მოვამზადებთ!
ინგრედიენტები
ცომისთვის
- 150გ ფქვილი (უმაღლესი ხარისხი)
- 150გ კარაქი
- 50გ შაქარი
კარამელის ფენისთვის
- 115გ კარაქი
- 100გ შაქარი (ყავისფერი)
- 150გ შედედებული რძე
- 2 სუფრის კოვზი თაფლი
შოკოლადის ფენისთვის
- 200გ შოკოლადი (რძიანი)
მოზმადება
- ღუმელი გაახურეთ 175 გრადუსზე და გამოსაცხობი ფორმა ამოფინეთ ქაღალდით.
- ჯამში მოათავსეთ შაქარი, ფქვილი და კუბიკებად დაჭრილი ცივი კარაქი.
- ხელით მოზილეთ ცომი.
- მზა ცომი მოათავსრთ ფორმაზე.
- თანაბრად გადაანაწილეთ და გამოაცხეთ 20 წუთი. გააგრილეთ.
- ჯამში მოათავსეთ შედედებული რძე, შაქარი, კარაქი და თაფლი.
- ნელ ცეცხლზე წამოადუღეთ.
- კარამელი ხარშეთ 5 წუთი, განწყვეტივ ურიეთ.
- დაუწიეთ ცეცხლს და დაელოდეთ 3 წუთი. გააგრილეთ კარამელი ოთახის ტემპერატურამდე.
- პროცესის დასაჩქარებლად, კარამელიანი ჯამი მოათავსეთ ცივ წყალში (არ შეწყვიტოთ მორევა).
- მზა კარამელი მოასხით ბისკვიტს.
- კარამელი თანაბრად გადაანაწილეთ და მოათვსეთ მაცივარში.
- ჯამში მოათავსეთ შოკოლადი.
- ჯამი მოათავსეთ ცეცხლზე.
- მზა შოკოლადი მოასხით კარამელს და მოათავსეთ მაცივარსი მინიმუმ 2 საათი.
გემრიელად მიირთვით!