ხაჭოს ორცხობილა „ხელკალათა“ ჯემით. ფხვიერი და ნაზი დესერტი

226

ხაჭოს ცომი ჩემი ერთ–ერთი ფავორიტია. ძალიან მარტივად მზადდება და ყოველთვის წარმატებული გამოდის. საოცრად ნაზი ტექსტურა რომ მიიღოთ, ხარისხიანი რძემჟავა პროდუქტი შეარჩიეთ. შემდეგ დააბლენდერეთ, რომ გრანულები არ დარჩეს. ასეთი ნაზი ბაზით ხაჭოს ორცხობილა „ხელკალათა“ უბრალოდ შეუდარებელი გამოდის.

მისი ცხობა დიდი სიამოვნებაა. რბილი ცომი მოზილეთ, საჭირო ფორმები გამოჭერით და ჯემით გაავსეთ. შიგთავსი გემოვნებით შეარჩიეთ. შედეგი ყოველთვის მადისაღმძვრელი გამოდის.

როგორ მოვამზადოთ ხაჭოს ორცხობილა „ხელკალათა“

ამ ტკბილი კერძის მომზადებისას ხაჭოს ტენიანობას ყურადღება მიაქციეთ. ამაზეა დამოკიდებული, რამდენი ხორბლის ფქვილი დაგჭირდებათ რბილი ცომის მოსაზელად.

ინგრედიენტები:

  • 200 გ ხაჭო
  • 0,3 ჩ/კ მარილი
  • 10 გ ვანილი
  • 150 გ კარაქი
  • 0,5 ჩ/კ სოდა
  • 320 გ ხორბლის ფქვილი
  • 80 გ შაქარი
  • 1 კვერცხი
  • 50 გ არაჟანი
  • 250 გ ჯემი

მომზადების წესი:

1. 9%–იანი ხაჭო და რბილი კარაქი ღრმა თასში აურიეთ. კვერცხის გული, არაჟანი, მარილი, შაქარი და ვანილი დაუმატეთ. ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე დააბლენდერეთ.

2. ხორბლის ფქვილი და გამაფხვიერებელი გაცერით. თანდათან ხაჭოს მასას დაუმატეთ. რბილი ცომი მოზილეთ. პარკი დააფარეთ და 10 წუთით ოთახის ტემპერატურაზე გააჩერეთ.

3. სამუშაო ზედაპირს ფქვილი მოაყარეთ. ცომი მაქსიმუმ 4 სმ სისქეზე გააბრტყელეთ. მისგან რგოლები გამოჭერით. პატარა ჭიქა ან სპეციალური ფორმა გამოიყენეთ.

4. დარჩენილი ცომი დააგუნდავეთ და ისევ გააბრტყელეთ. იმავე დიამეტრის რგოლები გამოჭერით.

5. უფრო პატარა ზომის ფორმით მრგვალი ფორმებიდან არშიები გამოჭერით. დიდი ზომის ცომის ნაჭრებზე გადაიტანეთ. პერგამენტ დაფარებულ საცხობ ფორმაზე გადაიტანეთ.

6. საკონდიტრო ტომრის ან კოვზის გამოყენებით ჯემი რგოლის შუაში მოათავსეთ. კვერცხის ცილა ათქვიფეთ. ცომის არშიებს წაუსვით. 180 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში 20-25 წუთით აცხვეთ.

მოწითალო ორცხობილა მზადაა. ბევრი არომატული დესერტი მოამზადეთ და ახლობლები დაპატიჟეთ. ასეთი ლამაზი ორცხობილებით გემრიელი ჩაის წვეულების მოწყობა შესანიშნავი იდეაა, რომლის გადადება არ ღირს.