სახლში მომზადებული ვარენიკები, რომლებიც არ იშლება

692

ინგრედიენტები ცომისთვის

  • 200გ ფქვილი
  • 170მლ წყალი
  • 2 კვერცხის გული
  • 1 სუფრის კოვზი კარაქი
  • 1 ჩაის კოვზი მარილი

შიგთავსისთვის

  • 5 კარტოფილი
  • 3 კვერცხი
  • 120გ ყველი
  • მშრალი კამა
  • მარილი გემოვნებით

წვენისთვის

  • ნახევარი ხახვი
  • 1 სტაფილო
  • 1 ჩაის კოვზი შაქარი
  • მზესუმზირის ზეთი

მომზადება

1.გაალღვეთ კარაქი.

2.ფქვილს დაუმატეთ წყალი, კვერცხის გული და ზეთი.

3.მოზილეთ ცომი. დააფარეთ პაკეტი და შეინახეთ მაცივარში 30 წუთი.

4.მოხარშეთ კვერცხი, დააბლენდერეთ.

5.გახეხეთ ყველი. მოხარშეთ კარტოფილი და აქციეთ პიურედ.

6.ყველს დაუმატეთ კარტოფილი და კვერცხი. მოაყარეთ კამა, მარილი და სანელებლები.

7.წვრილად დაჭერით ხახვი და სტაფილო. მოათავსეთ ტაფაზე, დაუმატეთ შაქარი და შეწვით 4 წუთი.

8.გააბრტყელეთ ცომი და ამოჭერით წრეები.

9.თითოეულში მოათავსეთ შიგთავსი და მიეცით ვარენიკის ფორმა.

გემრიელად მიირთვით!