ეს ნამცხვარი მზადდება გაყინული ალუბლისგან. ამისგან ნამცხვარს გემოა ცოტაც კი არ უფუჭდება.
პირიქით, მეტად გემრიელი და არომატული ხდება.
შეგიძლიათ ალუბალი ჩაანაცვლოთ თქვენთვის სასურველი ხილი.
ინგრედიენტები
- ხორბლის ფქვილი 320გ
- შაქარი 200გ
- მცენარეული ზეთი 120მლ
- რძე 200მლ
- კვერცხი 2 ცალი
- ვანილი 10გ
- გამაფხვიერებელი 2 ჩაის კოვზი
- მარილი მწიკვი
- შაქრის ფხვნილი
მომზადება
- ღრმა ჯამში მოათსვეთ კვერცხი და შაქარი.
- ათქვიფეთ მიქსერით აქაფებამდე.
- შემდეგ ჩაასხით მცენარეული ზეთი და გააგრძელეთ თქვეფა.
- ჩაასხით რძე და გაარგრძელეთ თქვეფა.
- მოაყარეთ ვანილი და მარილი.
- ნელ-ნელა დაუმატეთ გაცრილი ფქვილი და გამაფხვიერებელი.
- მოზილეთ თხელი ცომი.
- გამოსაცხობი ფორმა ამოფინეთ პერგამენტით და წაუსვით მცენარეული ზეთი.
- ჩაასხით ფორმაში ცომი, მოასწორეთ და მოფანტეთ ალუბალი, ოდნავ დამალეთ ცომში.
- გამოაცხვეთ 165-170 ჰრადუსზე 45-55 წუთი.
- მზადება აკონტროლეთ ხის წკირით.
- მოაყარეთ შაქრის ფხვნილი.
გემრიელად მიირთვით!