შინ გამომცხვარი ღვეზელი ყოველთვის უფრო გემრიელია, ვიდრე მაღაზიაში ნაყიდი. მას სიყვარულით ამზადებთ, საუკეთესო ინგრედიენტებს ირჩევთ. თან ბინაში ახალ გამომცხვარი ღვეზელის სასიამოვნო არომატს ავრცელებთ. ბოლო დროს ყველიან ღვეზელებს ხშირად ვაცხობ. გემრიელი, რბილი და მოწითალო წასახემსებელია.
სუფრაზე შეგიძლიათ გაიტანოთ დამოუკიდებელ წასახემსებლად ან წვნიანის, სალათის, ხორცის ან თევზის კერძის დანამატად. საფუვრიანი ღვეზელი შიგთავსით ყველაფერს იდეალურად უხდება. მცირე რაოდენობის ინგრედიენტებიდან მთელი ლანგარი არომატული ცომეული გამოდის.
როგორ გამოვაცხოთ საფუვრიანი ღვეზელი ყველით ღუმელში
ღუმელში ღვეზელის გამოსაცხობად არა მხოლოდ ცოცხალი, არამედ მშრალი საფუარი შეგიძლიათ გამოიყენოთ. მხოლოდ 7 გრამი პროდუქტი დაგჭირდებათ. შიგთავსად მარილიანი ყველი გამოიყენეთ. თუ ჩვეულებრივი ყველი გაქვთ, გემოვნებით მარილი დაუმატეთ. ამ ცომს პიკანტური ყველიც უხდება.
ინგრედიენტები:
- 200 მლ რძე
- 1 ჩ/კ შაქარი
- 100 მლ მზესუმზირის ზეთი
- 500 გ ბრინზა
- მარილი გემოვნებით
- 25 გ საფუარი
- 200 მლ წყალი
- 700 გ ხორბლის ფქვილი
- 1 კვერცხი
მომზადების წესი:
1. შაქარი, საფუარი და თბილი რძე ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე აურიეთ. 10 წუთით გააჩერეთ.
2. 1 ს/კ მარილი ფქვილს დაუმატეთ, ცომის ხაში, წყალი და 70 მლ მზესუმზირის ზეთი დაუმატეთ და ცომი მოზილეთ. ბოლოს დარჩენილი ზეთი დაუმატეთ.
3. ცომი 12 ნაწილად გაყავით. თითოეული დააგუნდავეთ. ზეთწასმულ მაგიდაზე მუშაობა უფრო ადვილია. ცომის ბურთებს ზეთი წაუსვით. პარკი და პირსახოცი დააფარეთ და 30 წუთით გააჩერეთ.
4. ყველს კვერცხის ცილა დაუმატეთ და აურიეთ.
5. ცომის თითოეული გუნდა გააბრტყელეთ და ყველის შიგთავსი წაუსვით. რულეტივით დაახვიეთ და ზეთწასმულ საცხობ ფორმაზე გადაიტანეთ. იგივე დარჩენილი ცომით გააკეთეთ. რულეტებს პირსახოცი გადააფარეთ და 30 წუთით გააჩერეთ.
6. რულეტები პორციულ ნაჭრებად დაჭერით. კვერცხის გულისა და 1 ს/კ რძის ნარევი წაუსვით. 200 გრადუსზე 25 წუთით აცხვეთ.
საფუვრიან ცომზე არ იდარდოთ. დამწყებსაც პრობლემები არ შეექმნება. ინსტრუქცია და ინგრედიენტების პროპორციები მკაცრად დაიცავით. ოჯახის წევრები მოწითალო ღვეზელებით გაახარეთ. საღამომდე ერთი ნაფშვენიც არ დარჩება.