მე და ჩემი და ცომეულს დედის რეცეპტებით ვამზადებთ. ვიცი, რომ ერთი და იმავე ინგრედიენტებს ერთი და იმავე პროპორციით ვიყენებ, მაგრამ მისი ფუნთუშები და ხვეულები უფრო არომატული და გემრიელია. ეს შური არაა, არამედ მზარეულის ჯანსაღი ინტერესი. აღმოჩნდა, რომ მთელი ეს დრო ჩვეულ საფუარის ცომს ერთ სხვა ინგრედიენტს უმატებდა.
მას შემდეგ, რაც მისი საიდუმლო გავიგე, მეც ასე ვაკეთებ. თაფლიანი ცომი ცომეულს უფრო საინტერესოს, რბილს და ნაზს ხდის. რა თქმა უნდა, საოცარ თაფლის არომატს იძლევა. ცომი ფუნთუშების, ხვეულების და სხვა პროდუქტების საცხობად გამოგადგებათ. ჩაინიშნეთ და საყვარელი დესერტები მოამზადეთ.
როგორ მოვამზადოთ საფუარის ცომი თაფლით
თაფლიანი ცომის რეცეპტი სამარხვო შეგიძლიათ გააკეთოთ. ამისთვის რძე წყლით ჩაანაცვლეთ, ხოლო კარაქი – მზესუმზირის ზეთით. ახლა საყვარელი ცომეული მკაცრ მარხვაშიც შეგიძლიათ გააკეთოთ.
ინგრედიენტები:
- 700 გ ხორბლის ფქვილი
- 75 გ შაქარი
- 20 გ საფუარი
- 0,25 ჩ/კ ვანილი
- 300 მლ რძე
- 3 ს/კ თაფლი
- 0,5 ჩ/კ მარილი
- 70 გ კარაქი
მომზადების წესი:
1. საფუარს 1 ს/კ შაქარი და 1 ს/კ რძე დაუმატეთ. ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე აურიეთ.
2. გაცრილ ფქვილს დარჩენილი რძე და საფუარის ნარევი დაუმატეთ, ცომი მოზილეთ.
3. ცომს დარჩენილი შაქარი, მარილი, თაფლი, ვანილი და რბილი კარაქი დაუმატეთ და აურიეთ. ცომს პირსახოცი დააფარეთ და 2 საათით სითბოში გააჩერეთ.
4. ცომი ორჯერ ჩაზილეთ.
თაფლიანი ცომი მოცულობაში თითქმის სამჯერ იზრდება, ამიტომ ბევრ ცომეულს მოამზადებთ. დესერტი დიდი ოჯახისთვის ან სადღესასწაულო სუფრისთვის გამოაცხვეთ. თუ ამდენი ცომი არ გჭირდებათ, უბრალოდ ინგრედიენტების რაოდენობა პროპორციულად შეამცირეთ.