ჩემი აზრით საფუარიანი ცომი – ნამდვილი შედევრია. ამ უნივერსალური პროდუქტისგან უამრავი გემრიელი კერძის მომზადება შეიძლება. რაც მტავარია, ამ ინგრედიენტის გაფუჭება შეუძლებელია.
ინგრედიენტები
- რძე 1 ჭიქა
- წყალი 0,5 ჭიქა
- შაქარი 1 სუფრის კოვზი
- მზეუმზირის ზეთი 0,5 ჭიქა
- საფუარი 7გ
- ხორბლის ფქვილი 3,5 ჭიქა
მომზადება
1.პირველ რიგში გააქტიურეთ საფუარი. ამისათვის ღრმა ჯამში ჩაასხით თბილი რძე და თბილი წყალი. მოაყარეთ მარილი, შაქარ და საფუარი. ჩაყარეთ 2 კოვზი ფქვილი. მოურიეთ და დატოვეთ 10 წუთი თბილ ადგილას.
2.ჯამში ჩაასხით ზეთი, გაცერით დარჩენილი ფქვილი. მოიზლეთ ცომი. უნდა გამოვიდეს საკმარისად წებოვანი. შეფუთეთ 2 პოლეეთილენის პარკში.
3.მტავარია ცომი ჰერმეტიულად შეფუთოთ. ქვაბში ჩაასხით თბილი წყალი დაახლოებით 40 გრადუსის. წყალში ჩადეთ ცომით სავსე პაკეტი. დააფარეთ თავსაფარი.
4.სწორად მომზადებული ცომი უნდა ამოფუვდეს 20-25 წუთში. ის უნდა გახდეს ელასტიური და წებოვანი. მოაყარეთ ცომს ფქვილი და მოამზადეთ გამოსაცხობად.