საუკეთესო ფარშის საიდუმლოებები! ცნობილი შეფების ეშმაკობები.

1217

სიტყვა “ფარში”, როგორც ცობილია საფრანგეთიდან მოდის და ნიშნავს (შიგთავსს). ყველასათვის საყვარელი კერძი ხორცისგან – კატლეტებია. ამასგარდა ფარშისგან უამრავი კერძის მომზადება შეიძლება: პელმენი, ტოლმა, ცხობილები, ღვეზელი და მრავალი სხვა. . .

იდეალურად მომზადებული ფარში წარმოადგენს ამ კერძებისთვის საყრდენს, ამიტომაც მისი სწორად მომზადება ძალიან მნიშვნელოვანია.

ყველაზე გემრიელი ფარში

როგორ დავაქუცმაცოთ ხორცი

  1. გაატარეთ ხორცსაკეპში.
  2. დააქუცმაცეთ ბლენდერით.
  3. ხელით – ორი ბასრი დანით დაჭერით.

ფარშის მომზადება ხორცის დაქუცმაცებით იწყება. სანამ ხორცის დამუშავებას დაიწყებდეთ, მანამ მოაშორეთ ზედმეტი ნაწილები. დანით დაჭრილი ხორცი მეტად წვნიანი გამოდის, ვიდრე დაბლენდერებული.

ხორცის დასაჭრელად გამოიყენეთ მძიმე და ბასრი დანა. რაც შეეხება დაფას, ის უნდა იყოს მყარი.

მე ძალიან მომწონს რამდენიმე სახეობა ხორცის ერთმანეთთან შეთანხმებ. ამ შემთხვევაში კერძი მეტად გემრიელი გამოდის. ქათმის ფილე, ინდაურის ან საონლის ხორცი, თუ ამ სახეობებს დავუმატებთ ღორის ნაკლებად ცხიმიან ხორცს, მაშინ საოცარ ფარშს მივიღებთ.

ხორცის დუეტები

  1. საქონელი + ცხვარი
  2. საქონელი + ქათამი
  3. ცხვარს + ქათამი
  4. ღორს + ინდაური
  5. ღორს + კურდღელი

რა მოვათავსოთ ხორცის გარდა

  1. ზეთი
  2. რძეში დალბობილი პური
  3. ლორი
  4. გახეხილი ყველი
  5. უმი ბოსტნეული: კარტოფილი, გოგრა, ყაბაყი
  6. ვაშლი
  7. ბურღულეული: ბრინჯი ან ბულგური
  8. პომიდვრის წვენი

რათა ფარში გამოვიდეს ფაფუკი, დაუმატეთ ვაშლი – 600გ ხორცს ყოფნის 1 ცალი ვაშლი. პური საჭიროა იმისთვის, რომ კატლეტებმა შეინარჩუნოს ფორმა. პური დასველება რძეში ან წყალში.

თუ კერძი ქათმის ფილესგანაა, მაშინ ის გამოდის მეტად მშრალი, ამ პრობლემის გამოსასწორებლად შეგიძლიათ გამოიყენოთ პომიდვრის წვენი: 50მლ 500გ ხორცისთვის. მეტი სირბილისთვის სეგიძლიათ დაუმატოთ ლიმონის წვენი. ბოსტნელუს დამატება ხორცში ყოველთვის კარგ შედეგს იძლევა.

სანელებლები და სუნელები

  1. საქონლის ხორცისთვის: წიწაკა + ნიგოზი
  2. ცხვრისთვის: ძირა + კაკალი ქინძი
  3. ღორის ხორცისთვის: წიწაკა + ნიგოზი
  4. ქათმისთვის: კურკუმა

ფარსის სანელებლებად ითველბა: წიწაკა, მშრალი ნიორი, ტკბილი პაპრიკა, დაფქული ქინძი, მდოგვის მარცვლები, ნიგოზი, ძირა. იტალიელები იყენებენ პომიდორს და მწვანილს.

ფარშისგან შეგიძლიათ მოამადოთ კატლეტები, რულეტი, ტეფტელები, ფრიკადელკები და სხვა. . .

აუცილბლად გამოიყენეთ ეს რჩევები!