საოცარი ხემსი ქაშაყით – ხარის გაოცება არ გაგიჭირდებათ!

571

თუ ძველებური ტრადიციული სალათები მოგბეზრდათ და რაიმეახლებურის მომზადება მოგინდათ, მაშინ ეს რეცეპტი სწორედ თქვენთვისაა.

ამ კერძის მოსამზადებლად გვჭირდება მარინადი, ამიტომ მზადების პროცესი შეიძლება 2 დღეც გაგრძელდეს.

ინგრედიენტები

  • 4-5 ცალი ქაშაყი
  • 200გ დამარინადებული კიტრი
  • 1 ხახვი
  • 1 წითელი ვაშლი
  • 0,5 ჭიქა არაჟანი
  • 150გ იოკურტი დანამატების გარეშე
  • 1 ჩაის კოვზი მდოგვი
  • 2 სუფრის კოვზი ლიმონის წვენი
  • 1 ჩაის კოვზი შაქარი
  • მარილი და მწვანილი

მომზადება

1.გაარჩიეთ თევზი,მოაშორეთ კანი და ფხები. თევზი უნდა გარეცხოთ მარილიან წყალში. ამისათვის 1ლ წყალში გახსენით 1-2 სუფრის კოვზი მარილი და 1 საათი მოათავსეთ თევზი ამ ხსნარში.

2.დაჭერით ხახვი, მოასხით ცივი წყალი და დაელოდეთ რამდენიმე წუთი. დაჭერით კიტრი და ვაშლი კუბიკებად.

3.იოგურტს დაუმატეთ არაჟანი, მდოგვი, ლიმონის წვენი და ათქვიფეთ. ინგრედიენტები და მარინადი ერთმანეთს დაუმატეთ.

4.კერძი 2 დღე შინეახეთ მაცივარში.

რედაქციისგან

2-3 დღე მოცდის გარეშეც შეიძლება. აიღეთ იგივე ინგრედიენტები, მაგრამ მაშინ ფილე უნდა უყოს მომზადებული. ამ შემთხვევაში 30 წუთი ლოდინიც საკმარისია. პირველი ვარიანტი უფრო გემრიელია.

გემრიელად მიირთვით!