სააღდგომოდ პასქის გარდა ვაცხობ ხაჭოკვერას, ოღონდ არა ჩვეულებრივს, არამედ ლიმონის კურდით

546

ცომეული ლიმონით ჩემთვის განსაკუთრებულია. დედა ბავშვობაში გახეხილ ლიმონს ამზადებდა, ახლა აღდგომზე ხაჭოკველას ლიმონის კურდით ვაცხობ. ძალიან ნაზი გამოდის. ისეთი დესერტია, თითქოს ძვირადღირებული რესტორნიდან გამოიტანეთ. ოჯახის წევრები მაგიდიდან რამდენიმე წუთში აქრობენ.

ცომეული ლიმონით

სააღდგომოდ სადღესასწაულო მაგიდაზე მრავალფეროვნების შემოტანა მსურს. გემრიელი პასქა ყველას უყვარს, მაგრამ სულს რაღაც სხვა სურს, რაღაც ნაზი ხაჭოთი და ციტრუსის გემოთი. ხაჭოკვერას ბაზა იქნება შოკოლადის ფხვიერი ფენა, მაგრამ ასეთი ბაზის გარეშეც შეგიძლიათ გააკეთოთ. ყველა ინგრედიენტი გათვლილია 25 სმ საცხობ ფორმაზე, რომელსაც გვერდები ეხსნება.

ხაჭოს ფენის ინგრედიენტები:

  • 2,5 კგ სახლის ხაჭო
  • 12 კვერცხი
  • 200 გ კარაქი
  • 80 გ მანანის ბურღული
  • 400 გ შაქარი
  • ლიმონის ცედრა
  • 1 პაკეტი ვანილის შაქარი

მომზადების წესი:

1. ხაჭო, კვერცხის გული, შაქარი, კარაქი და ვანილი აურიეთ. ბლენდერით ათქვიფეთ. დიდხანს არ ათქვიფოთ, რომ მასაში ბევრი ჰაერი არ მოხვდეს. ცხობისას ხაჭოკვერა ძალიან მაღლდება, შემდეგ ეცემა.

2. ლიმონის ცედრა დაუმატეთ და ხაჭოს მასას ფრთხილად აურიეთ.

3. ცალკე თასში ცივი კვერცხის ცილა მწიკვ მარილთან ერთად მყარი ქაფის მიღებამდე ათქვიფეთ. ნიჩბით ხაჭოს მასას ფრთხილად აურიეთ.

შოკოლადის ფენის ინგრედიენტები:

  • 250 გ ფქვილი
  • 120 გ კარაქი
  • 1 კვერცხი
  • 100 გ შაქარი
  • 2 ს/კ კაკაო
  • 1 ჩ/კ გამაფხვიერებელი
  • 2 ს/კ არაჟანი

მომზადების წესი:

  1. ყველა ინგრედიენტი აურიეთ და ცომი სწრაფად მოზილეთ. თუ თხელი ბაზა გსურთ, ცომის ნახევარი გამოიყენეთ, მეორე ნახევარი სამომავლოდ გაყინეთ.
  2. საცხობი ფორმის ძირს პერგამენტის ქაღალდი დააფინეთ და ბისკვიტის ფენა მოათავსეთ და ჭიქით თანაბრად გაანაწილეთ. ფორმის გვერდებს ზეთი წაუსვით.
  3. ბისკვიტის ფენას ზემოდან ხაჭოს მასა დაუმატეთ და ნიჩბით გაათანაბრეთ. 180 გრადუსზე 45-55 წუთით აცხვეთ. ყველაფერი თქვენს ღუმელზეა დამოკიდებული.
  4. როგორ შევამოწმოთ მზაობა? მისი შუაგული ოდნავ შეირხევა. ცხობის შემდეგ ღუმელში ღია კარში დატოვეთ. ამის შემდეგ ოთახის ტემპერატურაზე მთლიანად გააგრილეთ.

ლიმონის კურდის ინგრედიენტები:

  • 3 ლიმონი (150 გ ლიმონის წვენი + 50 გ წყალი)
  • 75 გ კარაქი
  • 250 გ შაქარი
  • 3 მსხვილი კვერცხი
  • 50 გ ცივი კარაქი

მომზადების წესი:

  1. კურდი არის მოხარშული კრემი ხილის ბაზაზე. ორქთლზე მზადდება. პირველ რიგში, 3 ლიმონის ცედრა აიღეთ და ლიმონი გაწურეთ. 150 გ წვენი და კიდევ 50 გ წყალი გვჭირდება.
  2. წვენს ოთახის ტემპერატურის კარაქი, შაქარი დაუმატეთ და ყველა ინგრედიენტის გადნობამდე შეათბეთ.
  3. ახლა კვერცხი დაუმატეთ და ბლენდერით ათქვიფეთ. კვლავ შეათბეთ, მაგრამ არ აადუღოთ, რომ კვერცხი არ აიჭრას. მასის გასქელებამდე შეათბეთ. ამას შეიძლება 15 წუთი დასჭირდეს.
  4. ცხელ მასას 50 გ ცივი კარაქი დაუმატეთ და კარგად აურიეთ. ოთახის ტემპერატურამდე გააგრილეთ. ახლა ხაჭოს მასას დაუმატეთ. ამის შემდეგ ხაჭოკვერა სიცივეში გააჩერეთ. გემრიელად მიირთვით!

იმედი გვაქვს, გამოგივათ და აღდგომაზე გემრიელი ლიმონის ხაჭოკვერას დააგემოვნებთ!