როგორ შევინახოთ შარშანდელი ზამთრის მარაგი: სად წავიღოთ, რომ არ გაგვიფუჭდეს

747

და აი დამთავრდა ზამთარი. მაღაზიის დახლები ახალმა ბოსტნეულმა გაავსო. სარდაფი შარშანდელი მარაგით სავსეა. ნაცნობი სიტუაციაა? ბევრს ვამზადებ ყოველი შემთხვევისთვის, მაგრამ მერე ვფიქრობ სად შევინახო, რომ არ გამიფუჭდეს.

როცა ქილაში ასებული პროდუქტი გამოიყურება კარგად, მაგრამ შენახვის ვადა ეწურება, სწრაფად უნდა იმოქმედოთ. ჩემი რჩევები დღეს ძალიან გამოგადგებათ!

ძმრიანი პროდუქტი მსგავსი მჟავებით ინახება დაახლოებით 1,5 წელი. ძმრის გარეშე კი – 1 წელი. თუ ქილაში წარმოიქმნება თეთრი ნალექი ან სითხე შეიცვლის ფერს, მაშინ ქილა გადააგდეთ.

სხვა კერძში გამოყენება

მწნილის კერძებში გამოყენება ძალიან კარგი ვარიანტია. სალათები და წვნიანები ძალიან გემრიელი გამოდის. დაკონსერვებული ლობიოსგან უგემრიელესი ვახშმის მომზადება შეიძლება.

პომიდორი ილებში გამოგადგებათ პიცისთვის და პომიდვრის პასტის როლშიც უმშვენიერესია. მარტივად ჩაანაცვლებს მაღაზიაში ნაყიდ კეჩუპს.

ხილის და ბოსტნეულის კონსერვები შეგიძლიათ აჭამოთ საქონელს, ფრინველს და ღორს.

თუ ძალიან ბევრი დაკონსერვებული პროდუქტი დაგიგროვდათ, მაშინ გაახარეთ მეზობლები და ახლოლები.

კონსერვებს ხშირად ინახავენ ზამთარში მიწაში. აუცილებლად გადაასხით სითხე.

ჯემისგან შეგიძლიათ მოამზადოთ ღვინო.