როგორ მოვამზადოთ ჭარხალი პოლონურად

1265

თანამედროვე დიასახლისებმა, ძველი ტრადიციების დაცვით, ისწავლეს თითქმის ყველა ბოსტნეულის კონსერვაცია. ყველა სახის კონსერვაცია შეიძლება სრულყოფილებამდე მიიყვანოთ სანელებლებისა და არაჩვეულებრივი კომბინაციების საშუალებით. რაც შეეხება ჭარხალს, მისი არაჩვეულებრივი ტკბილი გემო და სხვა ინგრედიენტების შეღებვის თვისება მხოლოდ ბორშის საკმაზის მომზადების საშუალებას იძლევა.

თუმცა, ჩვენ ვფიქრობთ, რომ ჭარხალს დიდი პოტენციალი აქვს, რასაც დიასახლისები ხშირად სათანადოდ არ აფასებენ. რესტორნებში კი ძალიან ხშირად იყენებენ ამ ბოსტნეულის თვისებებს, რომ შექმნან მკვეთრი და უჩვეულო კერძები. მაგალითად, დამწნილებულ ჭარხალს პოლონურად, რომელსაც მოტკბო-მომჟავო და გამამხნევებელი გემო აქვს.

ინგრედიენტები

  • 500 გრ ჭარხალი
  • 3 ც შავი პილპილის მარცვალი
  • 20 გრ პირშუშხას ფესვი
  • 40 მლ ძმარი
  • 3 ც ბაჰარი
  • 7 გრ ლიმონმჟავა
  • 20 გრ მარილი
  • 10 გრ შაქარი

მომზადების წესი

1. გარეცხეთ და გათალეთ ჭარხალი, შემდეგ მსხვილად გახეხეთ. გარეცხეთ პირშუშხას ფესვიც, გათალეთ და ძალიან წვრილად გახეხეთ. თასში ორივე ინგრედიენტს კარგად მოურიეთ. წყალი, შაქარი და მარილი შეურიეთ ქვაბში ერთმანეთს და დაადგით ცეცხლზე. შემდეგ დაუმატეთ პილპილის მარცვლები.

2. როგორც კი წყალი ადუღდება, ჩაყარეთ მასში ლიმონმჟავა და ნაზავი კიდევ რამდენიმე წუთით ადუღეთ. ჭარხალი პირშუშხასთან ერთად სტერილურ ქილებში გადაანაწილეთ. ზემოდან თანაბრად დაასხით ძმარი. შემდეგ დაასხით მდუღარე მარინადი და მოხუფეთ ქილები. შეფუთეთ ქილები ადეალაში.

როდესაც კონსერვები გაცივდება, შეინახეთ ისინი ბნელ, გრილ ადგილას. ასე დაკონსერვებული ჭარხალი იდეალური ინგრედიენტია ზამთრის სალათებისთვის ან შესანიშნავი დასაყოლებელია თბილ გარნირთად ერთად. ნებისმიერ შემთხვევაში, თქვენ აუცილებლად გამოგადგებათ იგი.