კომბოსტოს რულეტი ნიგვზით განსაკუთრებულად მიყვარს. ის ნებიმისმიერ სადღსასწაულო სუფრას მრავლაფეროვნებას სძენს. ნიგოზის, სტაფილოს და კომბოსტოს გემოები საინტერესოდ ერწყმის ერთმანეთს. ბევრს ნუ იფიქრებთ, უბრალოდ ადექით და მოამზადეთ.
ინგრედიენტები:
- კომბოსტო 1 კგ
- ნიგოზი 150 გ
- ნიორი 2-3 კბილი
- ხმელი სუნელი 2 ჩაის კოვზი
- ზაფრანა 1 ჩაის კოვზი
- სტაფილო 300 გ
- წიწაკა, ძმარი და მარილი გემოვნებით
მომზადების წესი:
- კომბოსტოს ფურცლები მოვწალოთ (ნახევარად მოვხარშოთ) ცხელ წყალში და დავაწყოთ საწურზე.
- ცალკე მოვამზადოთ სატენი: ერთად დავნაყოთ გატარებული ნიგოზი, წიწაკა, მარილი, ნიორი, ხმელი სუნელი და ზაფრანა.
- მიღებული მასა ვზილოთ ზეთის გამოსვლამდე.
- ზეთი ცალკე შევინახოთ, ხოლო დარჩენილ მასას დავუმატოთ გემოვნებით ძმარი და დანაყილი საკმაზის ტოლი რაოდენობის მოხარშული, გაწურული და ხორცსაკეპში გატარებული კომბოსტო.
- ცალკე მოვხარშოთ წვრილი სტაფილო და გავფცქვნათ.
- ფიცარზე დავაწყოთ მოწალული კომბოსტოს ფურცლები და წავუსვათ ზედ მიღებული სატენი.
- ზევიდან სიგრძეზე დავდოთ სტაფილო და გადავახვიოთ.
- დავჭრათ 3-5 სმ სიგრძის ნაჭრებად ისე, რომ სტაფილო რულეტში თვალივით იჯდეს.
- დავალაგოთ თეფშებზე და ზემოდან მოვასხათ ნიგვზის ზეთი.