როგორ მოვამზადოთ კიში ცომის გარეშე

772
tasty homemade quiche with cod.farm-style

გახსნილი ნამცხვარი შემოდგომის ბოსტნეულის გემოთი, სოკო და ყველი ჩვენს მაგიდაზე პირდაპირ ევროპიდან აღმოჩნდნენ. მისი მსუბუქი ცომი საფუარის გარეშე ძალიან უხდება საუზმეს, როგორც ცივი ასევე ცხელი. მისი შიგთავსი შეგიძლიათ თქვენი გემოვნების მიხედვით შეცვალოთ.

ჩვენი დღევანდელი კიში რითია განსხვავებული? იმით, რომ ის მზადდება ბოსტნეულის კალათაში, რაც თავისთავად ძალიან სასარგებლოა, რადგან ასეთი რაციონი შეიცავს სპეციალურ ბოჭკოებს, რომლებიც აუმჯობესებენ საჭმლის მომნელებელი სისტემის მუშაობას.

უფქვილო ცომი

ინგრედიენტები

  • ყაბაბი, გოგრა, სტაფილო და კარტოფილი გემოვნებით
  • 1 ჩაის კოვზი მარილი
  • 2 კვერცხი
  • 160მლ რძე
  • 2 პომიდორი
  • 200გ ქამასოკო
  • 150გ ყველი
  • 1 ჩაის კოვზი ნიგოზი
  • შავი წიწაკა გემოვებით
  • მწვანილი გემოვნებით
  • 0,5 ჭიქა ხორბლის ფქვილი
  • 4 სუფრის კოვზი მცენარეული ზეთი
  • 1 ჩაის კოვზი სიმინდის სახამებელი

მომზადება

1.ბოსტნეული გახეხეთ წვრილად, დაამარილეთ და გამოწურეთ. უნდა გამოგივიდეთ 4 წიქა გამოწურული მშრაკი ბოსტნეულის მასა. შეგიძლიათ ბოსტნეული ჩაანაცვლოთ თქვენივე გემოვნებით. ასევე შეგიძლიათ თქვენთვის მიუღებელი ბოსტნეული ამოიღოთ რეცეპტიდან. მაგალითად თუ დატოვებთ მარტო ყაბაყს, მაშინ გამოგივათ ძალიან ფაფუკი მასა. ჯანსაღი რჩევა: ბოსტნეულის წვენი კარტოფილის გარეშე გაყინეთ და გამოიყენეთ სუფების მოსამზადებლად.

2.ბოსტნეულს დაუმატეთ ფქვილი, მცენარეული ზეთი და ნახევარი სახამებელი. ფორმას წაუსვით ზეთი და ამოფინეთ პერგამენტის ქაღალდით. ფორმას წაუსვით მზა მასა ისე, რომ შიგთავსისთვის გამოგივიდეთ ჭურჭელი. მოათავსეთ გახურებულ თუმელში 15 წუთით.

3.დაჭერით სოკო, ჩაყარეთ მარილიან წყალში და მოახარშეთ რამდენიმე წუთით.

4.შიგთავსის მოსამზადებლად კვერცხს დაუმატეთ, რძე, მეორე ნხევარი სახამებელი, მარილი და ნიგოზი.

5.ყველი და სოკო დაალაგეთ გამომცხვარი ფორმის ფსკერზე.

6.რძიანი მასა ჩაასხით კიშის შეგნით. ზემოდან დაალაგეთ პომიდორი და მოაყარეთ მწვანილი.

7.გამოაცხვეთ 25 წუთი.

8.ჩააქვრეთ ცეცხლი, დაელოდეთ 15 წუთი და კიში გადმოიღეთ ფორმიდან.

თუ თქვენ ყველაფერს სწორად გააკეთებთ მაშინ მიიღებთ საოცარ შედეგს. ჩვენ ცომი მოვამზადეთ არაჟნის გარეშე, ამიტომაც მშვიდად იყავიტ თქვენს ფიგურას საფრთხე არ ემუქრება.

კიში გაციების შემდეგაც ინარჩუნებს ფორმას. არ ააქვს მნიშვნელობა თქვენ მას როდიის მიირთმევთ ის ყოვეთვის უხდება სადრესასწაულო მაგიდას. ეს არის ნამდვილად უნივერსალური კერძი.