როდესაც ადამიანი დანაყრებულია, ის აუცილებლად კარგ ხასიათზეა და კარგი აზრებიც მოსდის. თუ ეს კერძი სახლშია მომზადებული და თან ახალი ინგრედიენტებისაგან, მაშინ სიხარული აუცილებლად გაორმაგდება. რას ფიქრობთ ნაციონალურ უკრაინულ კერძზე? ხაჭოს კვერები მართლაც, რომ უგემრიელესია. ოხ ეს საოცარი ნაღების არომატი.
კვერები ორთქლით
თუ გეზარებათ კლასიკური კვერების მომზადება არსებობს მათი ზარმაცი ვარიანტიც. დღეს ჩვენი რედაქცია გაგიზიარებთ კვერების რეცეპტს, რომელებიც მზადდება ორთქლზე. დიდი, ტკბილი, არომატული კვერები 30 წუთში მზადდება.
ინგრედიენტები
- 400გ ფქვილი
- 250გ ხაჭო
- 250მლ კეფირი
- 2 ცალი კვერცხი
- 0,5 ჩაის კოვზი სოდა
- მწიკვი მარილი
- 3 სუფრის კოვზი შაქარი
- 5გ ვანილი
მომზადება
1.გაცრილ ფქვილს დაუმატეთ ოტახის ტემპერატურის კეფირი. უმჯობესია კეფირი აიღოთ ცხიმიანი.
2.დაამარილეთ ცომი და დაუმატეთ სოდა კვერცხის გულთან ერთად, მოზილეთ ელასტიური ცომი. უმჯობესია ცომი მოზილოთ ისეთი კონსესტნიციის, რომ მოგეკროთ ხელზე.
3.ხაჭოს დაუმატეთ შაქარი, ვანილი და კვერცხის გული. თუ ხაჭო დაგეშლებათ, შეგიძლიათ დაუმატოთ 1 სუფრის კოვზი მანანის ბურღული და დატოვოთ10 წუთით.
4.კვერები უნდა მოამზადოთ წყლის ორთქლზე. ქვაბში ჩაასხით წყალი 1/3 და მოათავსეტ დიდ ცეცხლზე. წყაალი მომზადების დროს აუცილებლად უნდა დუღდეს.
5.სამუშაო მაგიდას მოაყარეთ ფქვილი და გააბრტყელეთ ცომი ძეხვის ფორმაზე.
6.ცომი გაყავით 12 ნაწილად და გააბრტყელეთ თითოეული ნაჭერი.
7.კვერში მოათავსეთ 1 სუფრის კოვზი ხაჭო და კარგად დააფიქსირეთ გვერდები.
8.ქვაბი დაამუშავეთ მცენარეული ზეთით.
9.იმისათვის, რომ კვერები არ მიეკროს ერთმანეთს დაალაგეთ ისინი ერთ ფენად. კვერები მოხარშეთ დახურული თავსაფრის ქვეშ 5-7 წუთი. კვერები გადაიტანეთ ღრმა ჯამში კარაქთან ერთად.
ფუმფულა კვერები ორთქლზე მზად არის! ისინი ძალიან უხდება სახლში მომზადებულ ხაჭოს, ხოლო ცომს ძალიან უხდება ალუბლის და კარტოფილის შიგთავსი. კვერები ზომაში გამოდის ძალიან დიდი, ამიტომაც მისი ჭამა ხელით მარტივად არის შესაძლებელი, აუცილებლად მიირთვით არაჟანთან ერთად.