რესტორანში მომზადებული და სახლში მომზადებული ერთი და იმავე კერძის მაინც განსხვავებული გემო აქვს. კარტოფილი ფრი ბავშვების საყვარელი კერძია.
ინგრედიენტები
- კარტოფილი 3 ცალი
- წყალი 400მლ
- მარილი 1 ჩაის კოვზი
- შაქარი 1 ჩაის კოვზი
- მზესუმზირის ზეთი გემოვნებით
მომზადება
1.გარეცხეთ და გაასუფთავეთ კარტოფილი. დაჭერით წვრილად.
2.მოვამზადოთ მარინადი. ღრმა ჯამში ჩაასხით 2 ჭიქა წყალი. დაუმატეთ შქარი და მარილი, მოურიეთ. მარინადში მოათავსეთ კარტოფილი.
3.კარტოფილი მარინადში დატოვეთ 20 წუთი. კარტოფილი გადაიტანეთ ქაღალდის ხელსახოცზე.
4.მშრალი კარტოფილი მოათავსეთ კარტოფილი და შეინახეთ საყინულეში.
5.ქვაბში ჩაასხით ზეთი, გააცხელეთ მაქსიმალურად. ტაფაზე მოათავსეთ გაყინული კარტოფილი.
6.თავსაფრის ქვეშ მოამზადეთ კარტოფილი 5 წუთი. მზა კარტოფილი მოათავსეთ თუშფალანგზე.
გემრიელად მიირთვით!