ეს დესერტი პირველად ბუდაპეშტში ყოფნისას დავაგემოვნე. პირველივე ლუკმიდან ერთმანეთზე დამოკიდებულები გავხდით. უბრალოდ შეუძლებელია ასეთი გემრიელი დესერტი ვინმეს არ მოეწონოს.
ინგრედიენტები
- ალუბალი 400გ
- ხორბლის ფქვილი 200გ
- კარაქი 190გ
- შაქრის ფხვნილი 190გ
- კვერცხი 4 ცალი
- ნუშის ფურცლები 50გ
- გამაფხვიერბელეი 1 ჩაის კოვზი
- ვანილის ექსტრატი 0,25 ჩაის კოვზი
- ზღვის მარილი 1 ჩაის კოვზი
მომზადება
1.პირველ რიგში გაახურეთ ღუმელი.
2.გაასუფთავეთ ალუბალი.
3.ათქვიფეთ კარაქი 140გ შაქრის ფხვნილთან ერთად.
4.თითო-თითოდ ჩატეხეთ კვერცხი კარაქში, კარგად ათქვიფეთ მასა. თუ მასა თხელია, მოაყარეთ ფქვილი და გაასქელეთ.
5.ნელ-ნელა დაუმატეთ გაცრილი ფქვილი, მარილი, ვანილის ექსტრაქტი და 1 ჩაის კოვზი გამაფხვიერებელი.
6.გამოსაცხობ ფორმას წაუსვით კარაქი და ჩაასხით ცომი. ზემოდან მოაყარეთ ალუბალი და ნუში.
7.გამოაცხეთ 180 გრადუსზე 30-35 წუთი.
გემრიელად მიირთვით!